SVAĐA OKO PARKINGA

Liječnicu iz Rijeke skupo stajao sukob na parkiralištu: ‘Više nije pročelnica u KBC-u Rijeka‘

Dosadašnja pročelnica Zavoda svojim je istupom u javnosti naštetila reputaciji KBC-a kao sustava, ističu iz Uprave bolnice
Tatjana Šepić

Liječnica Kliničkog bolničkog centra Rijeka i glavna akterica videosnimke koja prikazuje svađu oko parkirališnih mjesta pokraj bolnice, dr. Tatjana Šepić, više nije pročelnica Zavoda za audiologiju i fonijatriju, piše Novi list.

Uprava KBC-a Rijeka prethodno se ogradila od istupa liječnice koja je nepropisno se parkiravši zagradila automobil Dine Budmilića, nakon čega je on snimio žustru raspravu koja je uslijedila. Ubrzo nakon iz bolnice su izvijestili da su liječnicu smijenili.

– Uprava KBC-a Rijeka s današnjim je danom razriješila prim. Tatjanu Šepić, dr. med. s mjesta pročelnice Zavoda za audiologiju i fonijatriju. Dosadašnja pročelnica Zavoda svojim je istupom u javnosti naštetila reputaciji KBC-a kao sustava, čiji su djelatnici u vrijeme pandemije COVID-19 izloženi iznimnim radnim naporima. Uslugama KBC-a Rijeka koristi se velik broj građana pa pacijenti, korisnici bolničkih usluga i najšira javnost moraju imati povjerenja u radnu etiku liječnika, medicinskih sestara i nemedicinskog osoblja koji su se dužni pridržavati društvenih konvencija i normi, odgovorili su iz KBC-a Rijeka, piše Novi List.

Šepić u tajno snimanom videu Budimiliću upućuje sljedeće riječi: 'Slušaj me, dušo, ne budi hirovit. Kad ti bude slabo, srest ćemo se pa ćeš biti manji od makova zrna. Ne budi tako jadan, nego budi muškarac i shvati kriznu situaciju u KBC-u. Tu ti ljudi umiru jer si ti bezobrazan', kaže Šepić na snimci gdje u jednom trenutku spominje i da je zamjenica ravnatelja bolnice te da radi u COVID-centru, što su u upravi KBC-a Rijeka odmah javno demantirali poručujući kako liječnica sa snimke nije zamjenica ravnatelja, niti je članica uprave KBC-a Rijeka, a niti djelatnica bolničkih COVID-odjela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:38