Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
OTKRIVEN PRAVI PLAN

VIDEO: ZAGRLJAJ ZA PRVAKA! HRGOVIĆA NA PLESU DOČEKALA PREKRASNA SUPRUGA MARINELA Dva velika svjetska imena u igri za sljedećeg protivnika!

FILIP HRGOVIĆ Hrvatski boksač vratio se iz Meksika s devetom profi-pobjedom i s još većim ambicijama da upari rukavice s nekim imenima iz svjetskog vrha
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. kolovoz 2019. 01:11

Koliko vas je to? Ljudi, pa nisam Ruiza pobijedio, prvo je što je rekao Filip Hrgović nakon što je prošao kroz vrata terminala zagrebačke zračne luke. Hrgoviću je prva u zagrljaj dotrčala mala nećakinja, a potom i prekrasna supruga Marinela.

Istina, nije Filip pobijedio prvaka svijeta nego prvaka Meksika, kako je u kasnijem razgovoru sam naveo, no doček velikog broja pripadnika “sedme sile” apsolutno je zaslužio. Uostalom, imao je što reći nakon devete profesionalne pobjede.

- Sve je dobro prošlo, deveta pobjeda je tu i idemo dalje. Malo ću se odmoriti, zaliječiti ozljede i onda vidjeti što slijedi. Najviše mi je nedostajala obitelj, uvijek mi najviše nedostaju, šest-sedam tjedana smo bili odvojeni - rekao je naš najbolji boksač, ali jasno da nije mogao izbjeći pitanje o onome što dolazi na red nakon zasluženog odmora.

Neka me bace u vatru

- Uvijek kad sretnem svoje promotore kažem da želim velika imena. Već u idućih deset dana trebao bih saznati idući datum, lokaciju i ime protivnika. Isplivala je sad ova priredba koju predvode Joshua i Ruiz, to bi bilo fenomenalno. Ja to nisam spominjao, s tom informacijom mi je došao Eddie Hearn osobno, i vjerujem kako su to njegovi planovi još od ranije. Htio bih u desetom meču boksati protiv nekoga većeg, a vjerujem kako je to i njihov plan. Došlo je vrijeme da me “bace u vatru”. Sad je najbitnije zaliječiti ozljedicu koja mi se dogodila i dočekati idući meč u potpunosti spreman. Moj je stav da sam spreman na sve, i takav sam od prvog meča. Tko me želi razuvjeriti, morat će me pobijediti. Znam da postoje skeptici koji se pitaju je li uistinu tako. Na to mogu odgovoriti samo ako mi date priliku. Znam da sam spreman, vi još ne znate, ali saznat ćete.

Protivnika neće biti lako pronaći, no Filip ima potpuno povjerenje u Eddieja Hearna i braću Sauerland. S DAZN servisom ima ugovor na još tri borbe koje mora odraditi do lipnja iduće godine, tako da će svakako nastupiti na velikim programima. Eddie Hearn je čak najavio da bi Filip sredinom iduće godine mogao napasti svjetski naslov. No, ima on još jednu veliku želju koja baš i ne ide zajedno s takvim planovima.

- Želim predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama, želim osvojiti olimpijsko zlato. To govorim već godinama. Treba vidjeti kako će se kockice posložiti. Vidjet ćemo hoću li biti zdrav i kako će sve redom ići. Ako dobijem priliku boriti se idućeg ljeta za svjetski naslov, naravno da ću igre morati propustiti - rekao je Filip nešto o svom neostvarenom snu.

Još se kratko Filip vratio na ono što mu treba uslijediti.

- Treba mi samo zdravlja i nitko me neće zaustaviti. Spreman sam na najveće stvari. Nabacio sam posljednjih mjeseci dosta kilograma, osjećam se jako i moćno, osjećam se kao da mogu nokautirati bilo koga tko stane ispred mene. Treba mi još koji meč s ovom težinom da bih se potpuno adaptirao na nju, kako bih povratio svoju brzinu i tempo, no to će sve sjesti kroz idućih nekoliko kampova.

Tko god od top imena

Kolike su šanse da idući protivnik možda bude netko od boksača s kojima Eddie Hearn često radi, a već su izgradili svoje ime, posebno u Velikoj Britaniji. Netko poput Davida Allena, Davida Pricea ili Nathana Gormana?

- Poanta tog promotorskog biznisa je uzimati što više boksača baš zbog toga da mogu upariti imena i imati dvostruku zaradu. Eddie Hearn ima tu široku trpezu boksača i jako će brzo doći velika imena, samo trebam nastaviti pobjeđivati - rekao je, a onda je odgovorio koje točno ime bi tražio da bude upitan od najpoznatijeg britanskog promotora:

- Derek Chisora! Ili Aleksandar Povjetkin. Spomenuto mi je i ime Christiana Hammera kao jednog od najizglednijih kandidata. Što se mene tiče, može bilo tko od top imena.

On je spreman, a spremni su i njegovi fanovi koji tako nešto nestrpljivo čekaju

Linker
19. travanj 2024 14:20