'JA SAM VELIKI FAVORIT ZA ZLATO'

'ZAR VI MISLITE DA JA LAŽEM?' HRGOVIĆ PROGOVORIO O KONTROVERZNOJ TEMI Ne zanimaju me njihove prijetnje! Želim biti najveći hrvatski boksač u povijesti

Filip Hrgović progovorio je u velikom intervjuu za Sportske novosti i o nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju
Piše: Dean BauerObjavljeno: 26. prosinac 2019. 14:51

Olimpijske igre. One su vam još uvijek cilj, ići u Tokio, ali kako to mislite izvesti? S jedne je strane zabrana od WBC-a, a s druge strane, vi biste baš u doba kvalifikacija za Igre, svibanj-lipanj, mogli imati drugi profi-meč u 2020, sve veći novac, sve bolji suparnik. Osobno smo nekako dojma da vi nećete u Tokio.

- Dakle, vi mislite da ja lažem?

Ne da lažete nego da nećete uspjeti uskladiti te termine?

- Čekajte malo, idem sad po dva para rukavica, pa da razjasnimo neke stvari ha-ha. Šalim se, u pravu ste i to sigurno nije zahvalno, dodatno mi otežava priču. No... ili ću otići na ove sad Igre ili više ni na jedne. One OI 2024. sigurno neću ići, ni na ikoje više. Ne zaboravite jedan detalj. Na Igre mogu profesionalci, ali oni koji imaju do 15 profi-borbi. Meni se savršeno uklapa to u ostvarenje sna kojeg imam. Moj menadžer i promotor su za to, svi smo tog stava. Nema jamstva 100%, ali me svi podržavaju. Još ne znam svoj plan stopostotno, ali imam veliku želju. I ne zanimaju me prijetnje WBC-a. Želim biti najboljih hrvatski boksač u povijesti, želim biti i olimpijski pobjednik, a ako odem u Tokio onda sam, mislim, veliki favorit za zlato. Sve ću napraviti da svoje profi-obveze izbalansiram.

Što vam može napraviti WBC ako odete u Tokio?

- Skinuti me sa svojeg rankinga, ali kao olimpijski pobjednik s jednom borbom poslije toga, ja sve vratim. Već sada je moj menadžer u kontaktu s Hrvatskim boksačkim savezom da se napravi taj korak da se meni osigura nastup na kvalifikacijama. Hoće li to biti tako da ću ja ići na sljedeće Prvenstvo Hrvatske ili ću se boriti s prvakom ili što..., ali menadžer Karajica je u kontaktu s predsjednikom Hrvatskog boksačkog saveza, Bonom Bošnjakom.

Bio je u jednom trenutku i sadašnji prvak države, mladi i silno nadareni Marko Milun izrazio spremnost na meč s vama. Za odlazak na kvalifikacije.

- Pozdravljam to. On je hrabar dečko, mlad, talentiran i dobro je da tako razmišlja. Vidjet ćemo, samo mi nemojte govoriti da lažem, ha-ha.

Linker
19. travanj 2024 15:18