LUKA GERLANC/CROPIX
NOVI PORAZ ZADRA

Krka je i šestu godinu zaredom dobila na Višnjiku! Igru domaćih možda je najbolje uopće ne komentirati

Zadrani su promašili 16 slobodnih bacanja, za to vrijeme Krka je utrpala čak 13 trica.
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 19. listopad 2020. 20:23

Zadar će još morati pričakati za pobjedu u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi, Krka je i šestu godinu zaredom "protekla" kroz Višnjik!

Igra? Očaj živi! Ukoliko netko misli kako se do bodova može kad: promašiš šesnaest slobodnih bacanja, izgubiš petnaest puta loptu i suparnik ti zabije trinaest trica, a ti se na tešku muku dovučeš do pet. Onda o čemu pričati!

I svemu unatoč, Zadar se u dva pokušaja vraćanja iz dvoznamenkastog minusa umalo i vratio skroz, najprije u trećoj, potom i u zadnjoj četvrtini! Njihov bivši igrač Rok Stipčević, nije briljirao u šutu za dva poena, međutim, pet puta je doslovce isparao mrežicu kod šuta za tri poena.

I Jan Rebec je pet puta upisao tricu, što nikako nije za propustiti u izvješću. Ali, Rok je čini se pogodio ključnu kad se Krka odlijepila na plus 11, nakon čega se Zadar, istina, vratio na dva razlike manjka, ali je opet Stipčević pogodio, ovoga puta za dva poena i ugasio nadu u preokret. Vrijeme je iscurilo.

Zadar? Odavno manje živosti, manje momčadskog duha, manje preciznosti, manje koncentracije u obrani i napadu. Što napraviti? Pobjediti Škrljevo u utorak navečer!


Zadar – Krka 70:73 (18:25, 16:12, 20:18, 16:18)

ZADAR – Dvorana Krešimir Ćosić. Gledatelja 350.

Suci: Belošević i Vesković (Srbija), Porobić (Bosna i Hercegovina).

ZADAR: Carter 11, Palokaj, Brala 3, Vuković 20, Bursać 4, Junaković 7, Worku, Mavra 11, Galloway, Planinić 2, Gilbert 12.

KRKA: Stergar, Jančar, Camphor 5, Stipčević 20, Vrabac 4, Barič 6, Kosi 4, Škifić 2, Škedelj 8, Lapornik 2, Rebec 15, Vučetić 7.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 07:06