Nathan Reuvers
 ABA LEAGUE
POVRATAK VUKOVA

Sjajna predstava: Cibona ovako nije izgledala još od Darija Šarića, stvoren je kvartet koji budi nadu!

‘Ovo je dokaz da smo dobro radili tijekom priprema, a raduje i naša igra, 25 asista...‘.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 25. rujan 2021. 08:52

Mornar - Cibona 77:87 (16:28, 16:23, 27:16, 18:20)

BAR - Topolica. Gledatelja 1.000. Suci: Nikolić, Jovičić i Oberknežević.

MORNAR: Mihailović 18, Lewis 5, Mićović 10, Davis 6p, 7a, Jeremić 18, Živanović 3, Šehović, Smith 5p, 8s, 4ol, Gordić 3, Rakočević 4, Lazić 3, Miković 2p, 3s.

CIBONA: Radovčić 3p, 3a, Vranković, Mustapić, Prkačin 24p, 6s, Gegić 17p, 4s, 7a, 3ol, 5il, Vildoza 2p, 4s, 4a, Majcunić, Gnjidić 10p, 4s, 8a, 5il, Branković 10, Drežnjak 3, Reuvers 18p, 7s, 5bl, 4il, Nakić.


Na mjestu na kojem je počela s regionalnim gostovanjima jedna od najtužnijih sezona u povijesti kluba, s porazom od Mornara u Topolici od 40 poena razlike, Vukovi su se godinu dana kasnije vratili u posve različitom izdanju. Doduše, niti Mornar nije onaj lanjski, posebno kad su u pitanju Amerikanci, ali to za ovu priču i nije posebno važno. Jer, Cibona na regionalnim gostovanjima ovako nije izgledala od 2014. godina kad su Dario Šarić i prijatelji osvojili ovu ligu.

image
Jose Vildoza
ABA LEAGUE

Imala je Cibona već koncem prvog poluvremena velikih 51:30, a u tu prednost puno je toga ugrađeno. Prije svega je tu bio Roko Prkačin koji nije mogao promašiti i već je u 16. minuti kraj njegovog imena stajalo 18 poena i šest skokova. Bio je to Roko Prkačin kakvog je užitak gledati, onaj koji napada prodorom iz prijema, onaj koji ne kampira u kutu, a kad su procurili ulazi, ušle su mu i dvije trice.

Svakako, tu je bilo i najveće pojačanje ove sezone, BiH reprezentativac Amar Gegić, koji je poveznica ove momčadi. Momak zna doći do poena iz cutova, zna i podvaliti loptu (imao je do konca sedam asista), ali i onaj protivnik kojega uzme pod svoje u obrani, neće se baš naigrati.

Lovro Gnjidić je, pak, svojem nesuđenom klubu održao lekciju iz kontrole lopte, ritma, lucidnosti, držanja utakmice, a do konca je skupio osam asista. I da, Nathan Reuvers, iako još jako zelen, iako ima tu rupa, veliki je borac i vrlo snalažljiv na obrane koje ne znaju, a Mornar nikad u tome nije briljirao, braniti pick igru. Štoviše, Mornar je znao da se može vratiti iz velikog zaostatka napadajući Danka Brankovića na picku, ali je tu Vlada Jovanović imao Reuversa. On teže ispada u obrani, a ukoliko uđe u korak beku kojega preuzme, opalit će mu blokadu. Imao ih je Reuvers čak pet u Baru!

image
Amar Gegić
ABA LEAGUE

Samo u pojedinim dijelovima druge i treće četvrtine, kad je Mornar spuštao prednost na ispod deset poena razlike, nešto se zakuhalo u Baru, ali je Cibona, iako mlada, znala odbiti svaku šansu domaćina.

Na koncu je ostalo 87:77, a Cibona je dobila u Baru puno toga dobroga. I dalje ovoga ljeta ne zna za poraz, a mlada momčad samo raste kroz ovakve pobjede. I dok su neki od Ciboninih junaka u Baru znali pokazati ovoga ljeta kako će biti oslonac ove momčadi, u Baru je eksplodirao i kapetan, čovjek za dvadeset poena svake večeri, Roko Prkačin. S njim je Cibona vrlo, vrlo opasna. I bit će opasnija kad svoje uloge prihvate i ostali u momčadi, ali to je proces.

Mornar je, nadalje, jedna od onih momčadi protiv koje je Cibona trebala pokazati kojemu domu regionalne košarke pripada, gornjem ili donjem. Od Mornara je svakako bolja, u Baru je izgledala klasu iznad svojeg protivnika. Koji je, nemojte i to zaboraviti, lani izgledao za tri klase bolje nego Cibona...

Vlada Jovanović ima na startu sezone sve što je želio. Cibona koju je složio izgleda jako dobro, razigrano, atraktivno i učinkovito. Upravo onako kako hrvatski klubovi već sezonama ne izgledaju u ABA ligi.

- Važna je ovo pobjeda, odmah na startu sezone i u gostima. Dokaz je da smo dobro radili tijekom priprema, a raduje i naša igra, činjenica da smo imali 25 asista. Ono što me ne raduje su neke izgubljene lopte na kraju utakmice, ali to je naša mladost, neiskustvo. Bili smo borbeni, s ratničkim karakterom, griješili smo, ali smo imali energiju i to nam se vratilo - rekao je Cibonin trener.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 06:28