Trener Mornara

 RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
PODIGAO JE PRAŠINU

Uvredljiva izjava pod Tornjem: ‘Da nam je došao, za njega bi se otimali. Žao mi je da talent tako propada...‘

Puno zanimljivije nego na parketu bilo je na konferenciji za novinare nakon utakmice Cibona-Mornar
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 03. siječanj 2022. 17:47

Cibona je upisala novi poraz, šesti zaredom u ABA ligi, pobjedu iz Draženova doma očekivano je odnio Mornar. Očekivano zato jer su gosti iz Bara - unatoč domaćem porazu od Vukova na otvaranju sezone i regionalnom startu 0-6 - kvalitetniji i kad je Cibona u punom sastavu.

A pogotovo u utakmici u kojoj Vlada Jovanović, uz kapetana Roka Prkačina, nije mogao računati ni na Nathana Reuversa te Amara Gegića...

Ovakva Cibona, s povratnikom Ivanom Novačićem 13 minuta na parketu te juniorima Vitom Vujovićem i Filipom Kalajžićem u rotaciji, na kraju može biti još i zadovoljna s konačnih -17, kao i činjenicom da su bili živi negdje do sredine treće četvrtine. Mornar je utakmicu prelomio serijom 13-1 nakon koje su gosti poveli 73:57, osam minuta prije kraja.

Međutim, puno zanimljivije nego na parketu bilo je na konferenciji za novinare, točnije izlaganje gostujućeg trenera Mihajla Pavićevića...

- Volio bih s ovog mjesta pozdraviti sve dušebrižnike koji su nas ljetos kritizirali kad smo htjeli dovesti Lovru Gnjidića - referirao se trener Mornara na slučaj koji je tijekom prijelaznog roka "zabavljao" našu košarkašku javnost.

- Da je Gnjidić došao u Mornar, uvjervam vas da bi se za njega sada već otimali euroligaši. Žao mi je da jedan mladi talent ovako propada.

Vlada Jovanović upitan je za komentar prilično uvredljive izjave gostujućeg trenera...

image

Vladimir Jovanović

RANKO SUVAR/CROPIX Cropix

- Ne znam što bih rekao osim da nemam komentar na to - suzdržao se trener Cibone.

O utakmici je pak rekao:

- Nismo bili kompletni, ali smo u dijelu utakmice parirali Mornaru. Na kraju nam je nestalo goriva i energije u rotaciji, što se moglo i očekivati. Čestitam Mornaru, a mi idemo dalje.

Vukovi će nakon novog domaćeg poraza prekid negativne serije u regionalnom natjecanju tražiti na gostovanju protiv Mege, nakon toga u Zagreb dolazi Zadar, dok se potom ide Partizanu. Nastavak "slobodnog pada" gurnuo bi Cibonu u borbu za ostanak...

CIBONA - MORNAR 65:82 (19:27, 25:21, 13:18, 8:16)

ZAGREB - KC Dražen Petrović. Gledatelja 500. Suci: Hordov, Dragojević i Karović.

CIBONA: Popić, Vujović, Radovčić 4p, 3il, Mustapić 9, Vildoza 5p, 4s, Majcunić, Novačić 2p, 3s, Gnjidić 14p, 4a, 5il, Branković 9p, 6s, 3ul, Drežnjak 11p, 7s, 3ul, 3il, Kalajžić 2, Nakić 9.

MORNAR: Mihailović 19p, 3a, 4il, Lewis 11p, 3a, 3il, Mićović 7, Jeremić 16, Živanović, Šehović 4a, Smith 4p, 10s, 3a, Gordić 8p, 4s, 4il, Rakočević, Lazić 11p, 9s, 3a, 4ul, Miković, Mosley 6p, 6s.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 04:31