Žarko Paspalj

 DRAGAN STANKOVIC/XAOCPHOT/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Dragan Stankovic/xaocphot/Sipa Press/Profimedia
JASNA PORUKA

Legendarni Srbin zavapio za rješenjem za kojim je posegnula i Hrvatska: ‘Imate sjajan takav primjer u Sloveniji‘

Legendarni košarkaš Žarko Paspalj nije zadovoljan situacijom u kojoj se nalazi reprezentacija Srbije
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 08. kolovoz 2022. 11:03

"Stvari nisu dobre već neko vrijeme, a Dušan Ivković je o problemima govorio još prije 15 godina. Način na koji smo mi radili više ne postoji. Mi smo zemlja košarke, ali pitanje je u kom pravcu idemo", rekao je Paspalj za "Maksbet radio".

Nekadašnji as Budućnosti, Partizana, San Antonio Spursa, Panathinaikosa, Olympiacosa i Kindera podsjetio je na posljednje neuspjehe.

"Nismo otišli na Olimpijske igre u Tokiju. Sada je pod velikim upitnikom odlazak na Svjetsko prvenstvo, a bojim se da će biti jako teško izboriti vi Igre u Parizu".

Kao dobro rješenje Paspalj vidi angažiranje stranca.

"Potreban nam je kvalitetan stranac, koji može napraviti razliku. Da smo ga imali možda bismo osvojili medalju na nekom natjecajnu, ili zlato umjesto srebra. Mislim da nam je potreban na poziciji četvorke, koja je kritična za nas. Imate primjer u ženskoj reprezentaciji, u kojoj smo ostvarili nekoliko sjajnih rezultata sa stranim igračicama. I nitko nije rekao da su one osvojile medalju, već reprezentacija Srbije".

Paspalj je kao primjer naveo Sloveniju, koja je aktualni prvak Europe.

"Imate sjajan primer u Sloveniji, koja je došla do povijesnih rezultata uz pomoć stranaca. Rezultati reprezentacije su direktno povezani s interesom djece za košarku."

Hrvatska je napravila ono što Paspalj govori, dovela je stranca. Hoće li i Srbija krenuti tim putem?

Linker
25. travanj 2024 09:39