Kadar s utakmice BIH - Litva (Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2023. godine)

 ERMIN/XINHUA NEWS/PROFIMEDIA
JAVNI APEL

Nova drama u susjedstvu: Reprezentacija je u velikim problemima, ‘nije isključen najgori scenarij‘

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine uputio je još jedno dramatično pismo državnicima
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 08. kolovoz 2022. 15:24

Već smo pisali da je reprezentacija BiH u velikim problemima, jer nema novca za pripreme kako bi nastupila na predstojećem Eurobasketu. Evo sadržaja novog priopćenja:

"U cilju informiranosti javnosti, Košarkaški savez Bosne i Hercegovine osjeća obavezu reći kako je i dalje suočen s velikim financijskim problemima uzrokovanih ogromnim troškovima za pripreme naših selekcija i njihovo sudjelovanje na velikim natjecanjima.

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo promptno je realiziralo molbu za pomoć mlađim selekcijama. Stoga ovim putem izražavamo veliku zahvalnost ministru Samiru Avdiću, bez čije intervencije naše kadetkinje, kadeti, juniorke i juniori ne bi mogli sudjelovati na EP-u.

Općina Novi Grad Sarajevo uplatila je 5.000 KM za potrebe reprezentacija, a Općina Travnik najavila isplatu od 2.000 KM. Također smo im jako zahvalni na izdvojenim sredstvima i spremnosti da pomognu u skladu s mogućnostima.

Krajem prošlog mjeseca od strane nadležnih u Vijeću ministara BiH dobili smo obećanje da će u prvom tjednu kolovoza biti uplaćen novac na račun KS BiH. To se zasad nije dogodilo, stoga je u ovom trenutku pod velikim upitnikom odlazak muške seniorske reprezentacije BiH na turnir u Estoniju, koji bi trebao predstavljati važan dio priprema naših Zmajeva za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali i za nastup na Eurobasketu. Što se tiče ostalih institucija - još uvijek ništa.

Uzalud KS BiH šalje dopise i molbe, pomoći nema. Seniorsku reprezentaciju čeka još mnogo obaveza, trenutno je velika misterija kako zatvoriti financijsku konstrukciju u predstojećim danima. Ovog tjedna istječu posljednji rokovi za izmirivanje troškova, upućujemo novi apel vlastima da nam izađu u susret. Ako to ne učine, nije isključen najgori scenarij", stoji u priopćenju Košarkaškog saveza BiH.

Linker
19. travanj 2024 05:00