Ronald Gorsic / CROPIX
DAVOR UŽBINEC

DIREKTOR CEDEVITE OLIMPIJE UOČI OTVARANJA NOVE SEZONE U ČETVRTAK Ljeto mi je prošlo u borbi s birokracijom, jedva čekam košarku

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 25. rujan 2019. 12:29

Prije nekoliko mjeseci Cedevita je krenula u realizaciju projekta bez presedana na europskoj sceni; spajanju dvaju klubova iz različitih država. Konkretno, peterostruki prvak Hrvatske spojio se s Olimpijom i nastao je jedan potpuno novi klub koji baštini tradiciju oba dosadašnja.

- Osobno jedva čekam ovaj Superkup u Zagrebu, proteklih mjeseci sam se ubio u birokraciji i administraciji, radujem se da ću konačno gledati košarku - s neskrivenim olakšanjem će Davor Užbinec, direktor Cedevite Olimpije.

- Ispalo je super da sezonu otvaramo u Zagrebu, gradu koji smatramo svojim, iako dolazimo kao gosti.

O tom neobičnom osjećaju govorio je i Filip Krušlin kojem je novi klub zapravo - stari.

- Njemu je vrlo slično jer je stožer gotovo isti. Slaven Rimac je ostao trener, Teo Čizmić njegov pomoćnik, Hlupić je i dalje kondicijski trener, Matko Jovanović team manager, tu sam i ja...

Skupo platili spajanje

U momčadi su iz Cedevite, uz Krušlina, ostali još Andrija Stipanović i Edo Murić, dok su svi ostali igrači dovedeni ili vraćeni u Ljubljanu.

- I ove godine smo morali složiti novu momčad, a to je dodatno otežano sa svim problemima koje je donijelo spajanje. Nije bilo jednostavno jer se nikad prije nešto slično nije radilo pa nam se znalo događati da sve pripremimo kako nam je rekla jedna služba, da bismo u drugoj saznali drukčije stvari. Istovremeno smo slagali stvari i u Zagrebu jer želimo da Cedevita Junior također bude posložena na visokoj razini. I tu smo pri kraju s poslom - ističe Užbinec.

Kakve su pak ambicije kluba iz Ljubljane u ABA ligi, odnosno je li Cedevita donijela ista očekivanja koja je imala u Zagrebu?

- Naše su ambicije već godinama najviše i to se nije promijenilo. Međutim, ove sezone smo stvari postavili u realne okvire svjesni da su se naši beogradski konkurenti silno pojačali, a da mi nismo mogli iskoristiti sve resurse jer smo kroz raskide ugovora i tekuće troškove vrlo skupo platili spajanje klubova. Tim novcem, koji ćemo imati na raspolaganju u sljedećim godinama, moglo se kupiti nekoliko igrača, i to vrlo kvalitetnih.

Lanjska razina

Direktor je u konačnici ipak zadovoljan s momčadi koju je složena za ovu sezonu.

- Mislim da smo negdje na razini Cedevite iz prošle sezone. Teško mi je reći što će to predstavljati u jačoj ABA ligi, ali mi ne razmišljamo kratkoročno, idemo korak po korak prema našem cilju, a to je borba za ulazak u Euroligu.

Kako je Cedevita dočekana u Sloveniji?

- Moram reći da sam ugodno iznenađen, sve je puno pozitivnije nego što sam mislio da će biti, javnost nas je dobro prihvatila. U prvoj sezoni nam je pak glavni cilj vratiti navijače u dvoranu. Iako je Olimpija proteklih godina imala manje ljudi na tribinama, oni za razliku od Cedevite imaju navijačku bazu koju možemo probuditi dobrim rezultatima. I jedva čekamo zaigrati u Stožicama, to će zapravo biti najveća promjena nakon što smo godinama igrali u Domu sportova - zaključio je Davor Užbinec.

Linker
20. travanj 2024 07:34