RONALD GORSIC/CROPIX
Važan potpis

Cibona dovela veliko pojačanje! Pod Toranj se vratio hrvatski reprezentativac: ‘Želim do trofeja‘

Nakon šest godina i osvajanja ABA lige, sad već 30-godišnji reprezentativni centar opet u Ciboni
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 30. studeni 2020. 19:16

Uzmite samo sliku koju trenutačno imate u glavi i procesuirajte da je Hrvatskoj u Istanbulu nedostajao Darko Planinić, koji je bio prvi centar reprezentacije na startne dvije pobjede protiv Švedske i Nizozemske.

Onda na to dodajte kako je Planinić trebao ovo ljeto biti najveće pojačanje Zadra, ali se tamo jako kratko zadržao, pa, ukoliko ste navijač Cibone, sjetit ćete se i da je Darko Planinić bio prvi centar Vukova kad se osvajala ABA lige. Petorka koju su tada Slaven Rimac i Jurica Golemac odvela do pokoravanja regije, a to je, realno najveći trofej Vukova unazad trideset godina, bila je Jerel Blassingame, Ivan Siriščević, Marin Rozić, Dario Šarić i - Darko Planinić. S klupe su primarnu rotaciju punili Davor Kus i Marko Jagodić-Kuridža.

Darko Planinić je u međuvremenu postao nezaobilazni reprezentativac, bio je u dresu Hrvatske na Olimpijskim igrama u Riju, a s Baskonijom je dospio i na Final Four Eurolige.

I sada se opet vraća među Vukove.

- Veseli me što sam u Ciboni, jer me za nju vežu lijepe uspomene. Trofej ABA lige koji smo osvojili kad sam bio ovdje i dalje je za mene jedan od najvažnijih u mojoj karijeri, ali i jedan od najvećih u novijoj Ciboninoj povijesti. Želim i ove sezone osvojiti trofej, makar to bilo i "samo" domaće prvenstvo. S trenerom Veličem sam imao prilike surađivati dok sam još igrao za Široki i stoga se veselim i toj suradnji. Puno je mladih, talentiranih dečkiju ovdje, a ja se nadam da ću im pomoći svojim iskustvom kako bi napravili dodatni iskorak u svojoj igri i kako zajedno krenuli stazama pobjede. Lijepo mi je bilo vidjeti i dečke u reprezentaciji ovaj vikend, sjajno su igrali, navijao sam i bilo mi je jako žao što nisam mogao biti s njima.

Jer, do nedjelje Darko Planinić nije imao klub. Sad ga opet ima. Ivan Velić je sretan ovakvim raspletom.

- Velik je ovo potpis na naš klub. Dobili smo Darkom velikog igrača i velikog profesionalca, hrvatskog reprezentativca. Darka jako dobro znam iz vremena dok smo zajedno bili u Širokom. Radili smo tri i pol sezone zajedno i osvojili u to vrijeme sve što smo mogli. On je onda otišao u Maccabi i ima već, evo osam godina da nismo zajedno radili. No, s obzirom na tadašnju suradnju, nadam se da će se tako nastaviti i u Ciboni. Darko ima pauzu od nekih osam, devet mjeseci, ali s obzirom da znam o kakvom je profesionalncu riječ, siguran sam kako će se brzo uklopiti u našu momčad.

Inače, Darko Planinić može već od 12.kola, dakle praktički odmah igrati HT Premijer ligu, a u ABA ligi će pravo nastupa za Vukove steći 10. siječnja, kad je na programu 14. kolo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 07:28