Zagreb, 031020.
GSD Gorica.
Hrvatski Telekom Premijer liga, 3.kolo, kosarka, seniori, utakmica: KK Gorica - KK Zadar.
Na fotografiji: Josip Sesar.
 DAMIR KRAJAČ/CROPIX
TRENER GORICE ZA SN

‘Izluđivalo me što sam morao spavati sjedećki, a treninge još ne vodim aktivno kao prije bolesti‘

Trener Gorice o borbi s koronom, dva mjeseca izolacije i startu drugog balona ABA 2 lige
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 19. siječanj 2021. 08:22

Čim se okončala nedjeljna utakmica Gorice i Vrijednosnica Osijek, momčad Josipa Sesara sjela je u autobus, s kojim se zaputila u Banja Luku, gdje će danas krenuti drugi balon ABA 2 lige, a Gorici će to biti i debi u ovom natjecanju.

Doduše, trebao je velikogorički klub imati svoj debi na Zlatiboru u studenom, no tada je momčad završila na trećoj od četiri samoizolacije kojoj je podvrgnuta ove neobične sezone. I izgubila je sve četiri utakmice bez borbe.

Već vodim i utakmice

Posljednja od te četiri izolacije nastupila je jer se, nakon što se u prethodnim slučajevima zarazio dobar dio momčadi, sada s virusom mučio i trener Josip Sesar. Za razliku od svojih igrača, Sesar, koji je u nedjelju proslavio svoj 43. rođendan, nije prošao lišo s tom zarazom.

- Prvih sedam, osam dana imao sam malu temperaturu, uz dosta jake bolove u leđima i u lijevom gležnju. Međutim, nakon sedam, osam dana, osjetio sam probleme s disanjem, nisam mogao do daha. Kako mi je u međuvremenu istekla propisana izolacija, čak sam vodio utakmicu protiv Alkara, no nakon toga sam osjetio ozbiljnije posljedice pa čak i završio na hitnoj. Obavio sam preglede, sve je manje-više OK, ali izluđivalo me to što nisam mogao nikako spavati osim sjedećki, jer čim bih legao, odmah sam gubio dah.

I tako je to sve bilo do prije pet, šest dana...
- Da, situacija je sada bolja, pa sam se priključio treninzima, vodim ih, iako ne aktivno kao ranije, sjedim sa strane. Svakim danom to ide na bolje, evo već vodim i utakmice.

Posve isprekidano

Kako sezona traje četiri mjeseca, ispada da je Goricu polovicu od tog vremena provela ne trenirajući i igrajući utakmice, jer ovo joj je bila četvrta samoizolacije, svaka je trajala po dva tjedna...

- Jest, bilo je to do sada posve isprekidano. Oni koji su preboljeli, mogli su trenirati, ali oni koji nisu i koji su bili zaraženi, morali su pauzirati. Međutim, kad sad pogledam što smo sve prošli od rujna naovamo i kad pogledam na rezultate koje smo ostvarili, doista mogu biti zadovoljan. Čak i s fizičkim stanjem u kojemu je momčad, s obzirom na sve te pauze.

Rezultatski se Gorici dogodio tek jedan kiks, poraz od Furnira.

- Svi ove sezone imaju problema, a nama se ta utakmica dogodila naklon jednog od izlaska iz samoizolacije. S obzirom na našu kvalitetu, tu smo utakmicu u Dubravi trebali riješiti u svoju korist. No, promašili smo tada 24 trice, od kojih je njih valjda 80 posto bilo otvoreno. No, usprkos toga, kažem, mogu biti zadovoljan sezonom koju smo imali do sada.

Jer, u njoj su padali i Zadar i Split. A sada slijedi i regionalni izlog. Iako je bilo govora kako će Gorica moći nadoknaditi četiri neodigrane utakmice na prvom balonu u Zlatiboru, to se nije dogodilo, pa ona odlazi u Banja Luku sa skorom 0-4...

- Mi smo tražili da odigramo te utakmice, no ništa od toga. Sada nas u Banja Luci čekaju tri utakmice u šest dana. Klub će po prvi puta i službeno izaći na međunarodnu scenu, drugo je to po snazi regionalno natjecanje i nama je to izazov. Izazov je to klubu, igračima i jedva čekamo da sve krene.

Prijenosi na Areni

Riječ, dvije o protivnicima?

- Studentski centar nas čeka u utorak, a riječ je o jedinoj momčadi koja ima sve četiri upisane pobjede s prvog balona. U crnogorskom prvenstvu pobjeđuju sve s 15-tak, 20-tak razlike, imaju širok roster, dosta mladih, uz iskusne Tejića, Pavlićevića, koji imaju iskustva igranja u ABA logi, te Amerikance. Po svemu sudeći oni se ponašaju na način da žele u ABA ligu. Rabotnički je, pak, imao i u prvom balonu problema sa skraćenim rosterom, dok je Lovćen i lani igrao zapaženu ulogu u ABA l2 ligi, a sada su malo izmijenili roster, dosta je tu igrača koji traže afirmaciju, kako bi jednog dana mogli zaigrati u Budućnosti, Mornaru...

Što se zna o protokolu u balonu?

- Znam da nismo svi u istom hotelu, dobili smo informacije o pravilima ponašanja, a s obzirom na dojmove s prvog balona, tamo je sve bilo jako dobro.

Josip Sesar i Gorica prvi puta preko granice. Od utorak do subote. Vrijedi popratiti, prijenosi će biti na Areni...

Nakon dugog čekanja Gorica će u utorak konačno izaći na regionalnu scenu

Gorica je obavila nova testiranja, svi su rezultati negativni i s punim kadrom čeka u utorak prvi meč u Banja Luci. Format ABA 2 lige kazuje da će svaki klub imati za odigrati 13 utakmica, a nakon toga prvih osam igraju doigravanja za prvaka i promociju u ABA ligu. Je li Sesar računao koliko će mu pobjeda trebati za dohvatiti doigravanje u posljednjih devet utakmica. Možda bi šest pobjeda bilo dovoljno...
- Dosadašnji dio ove neobične sezone nas je naučio kako moramo razmišljati samo o prvoj sljedećoj utakmici. A to je za nas utorak i Studentski centar iz Podgorice. Čitav nam je fokus samo na toj utakmici, a onda idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu, pa dokle nas to dovede. Uostalom, kao što se mi nismo uspjeli pojaviti u Zlatiboru zbog Covida, pitanje je hoće li u preostalim balonima imati još netko problema. Također, riječ je o turnirskom načinu igranja, pa one momčadi koje imaju manji fond igrača u kasnijoj fazi energetski padaju, to se vidjelo i na prvom balonu u Zlatiboru. Mi odlazimo u Banja Luku s ambicijom, to je tako i kod igrača i kod mene osobno da uhvatimo doigravanje. Imamo dobar roster, širinu i vjerujemo da možemo skrenuti pozornost na sebe, a onda...

Raspored u Banja Luci

Utorak, 19. I.
Gorica - Studentski centar

Subota, 23. I.
Gorica - Lovćen 1947

ABA 2 LIGA

Poredak: Studentski centar 4-0, MZT 3-1, Sloboda Užice 3-1, Podgorica 3-1, Zlatibor 3-1, Borac 2-2, Spars 2-2, Mladost 2-2, Rabotnički 2-2, Sutjeska 1-3, Helios 1-3, Široki 1-3, Lovćen 1-3, Gorica 0-4.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 00:34