Zagreb, 031020.
GSD Gorica.
Hrvatski Telekom Premijer liga, 3.kolo, kosarka, seniori, utakmica: KK Gorica - KK Zadar.
Na fotografiji: Jure Planinic, Ivan Batur.
 CROPIX
Dramatična završnica

Karlo Uljarević se sa sirenom osvetio Zadru koji ga je prekrižio, zabio za slavlje

U dramatičnoj završnici derbija trećeg kola Prvenstva Hrvatske Gorica je pobijedila Zadar 72:70
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 03. listopad 2020. 21:17

Nakon uvodna tri kola HT Premijer lige Gorica je jedina hrvatska momčad koja ne zna za poraz. Nakon što su košarkaši Josipa Sesara u uvodnom kolu sredili Split, usput svladali i Zabok u gostima, u subotu je u Velikoj Gorici pao i jedini neporaženi uz Goricu, Zadar.

I to kako! Utakmicu je odlučio šut sa sirenom Karla Uljarevića, upravo onog igrača kojega su prekrižili u Zadru ovoga ljeta, a on se revanširao šutom za pobjedu u prvoj mogućoj prilici.

Carteru treba vremena

- Znači mi to jako puno. Jako je bila teška utakmica, oni su bili favoriti, ali mi smo znali da možemo. Imali smo vodstvo, onda smo u trećoj četvrtini pali, ali s dobrom obranom smo opet došli u priliku. I taj zadnji šut, lopta odluka je završila u mojim rukama, a imao sam sreće da sam taj šut i pogodio. Da, nakon što sam otišao iz Zadra, ovo je ispao najbolji mogući scenarij i nije da mi je svejedno, ali eto, i to je sport - kazao je presretni Karlo Uljarević, jedan iz galerije onih kojima Sesar razbuđuje karijeru.

Prije toga bila je to tvrda utakmica u kojoj je Gorica kontrolirala rezultat u prvom poluvremenu, a Zadar se vratio i poveo s Domagojem Vukovićem na ‘petici’. Osjetilo se kako je to prva utakmica bez Darka Planinića, ali se osjetilo i da Justinu Carteru - koji je iz igre šutirao 0-6, a sve je zabio s crte - treba još vremena da uhvati snagu. Na koncu, Zadar će žaliti za dva promašena penala Dominika Mavre i jednim Justina Cartera u zadnjoj minuti, kao i nepotrebnim alley-oopom koji je Carter na sedam sekundi do sirene bacao iz auta na Vukovića, kao i jednoj promašenoj trici Cartera u završnici.

Izvukla nas je obrana

Josip Sesar se, pak, ljutio nakon što su suci svirali faul na Kapusti koji je probijao do obruča i izvukli taj posjed na bacanja, a Kapusta je onda stavio jedan od dva za 70:70 na sedam sekundi do sirene. Međutim, nakon minute odmora, Carter je tražio Vukovića, a kad to nije prošlo, utakmicu je riješio Karlo Uljarević.

image
Josip Sesar je nadmudrio Veljka Mršića
damir krajač/cropix

- Dobro smo se pripremili, skautirali, a imali smo problema na defenzivnom skoku s ranim faulima Ljubičića. U nastavak smo ušli slabije, ali nas je izvukla obrana i bili smo na koncu i pametniji i sretniji. Velika je ovo za nas pobjeda protiv velikog protivnika kakav je Zadar - završio je presretni Josip Sesar, koji idućeg vikenda ima i trećeg ABA ligaša ne meniju, jer Gorica igra protiv Cibone u sljedećem kolu...

Lovro Mazalin je inače sa 18 koševa predvodio Goricu, dok je Dominik Mavra sa 14 ubačaja bio najefikasniji u momčadi Zadra.

REZULTATI 3. KOLA,
Petak:
Cibona - Šibenka 96-67
Vrijednosnice Osijek - Split 82-86
Subota:
Gorica - Zadar 72-70
Alkar - Zabok 73-84
Adria Oil Škrljevo - Furnir 97-78
Sonik Puntamika - Hermes Analitica 89-80

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 14:51