ARIS MESSINIS Afp
NIJE IZDRŽAO

Evo na koga je poludio Luka Dončić nakon bolnog poraza: ‘Što se dogodilo? FIBA se dogodila!‘

Bio je to prvi poraz Slovenije s Dončićem u sastavu nakon 17 pobjeda zaredom
Piše: Hina/Sportske novostiObjavljeno: 05. kolovoz 2021. 19:48

Slovenska košarkaška superzvijezda Luka Dončić nakon tijesnog 89-90 poraza od Francuske u polufinalu Olimoijskih igara bio je suočen s pitanjem zašto nije preuzeo odgovornost u posljednjem napadu susreta već je odlučujuću loptu dodao suigraču Klemenu Prepeliču koga je blokirao Nicolas Batum.

"Danas mi šutovi nisu ulazili pa sam tražio suigrače. Prepelič je imao otvoren put prema obruču tako da mislim kako je dodavanje bilo dobra odluka, ali Batum je sjajno blokirao. Ne možete uvijek donijeti najbolju odluku, ali ja vjerujem svojim suigračima jednako kao što oni vjeruju meni. Ponavljam, dodavanje je bila dobra odluka", kazao je Dončić.

Dončić je susret protiv Francuske završio sa 16 koševa, ali uz slab šut iz igre od 5-18, alije imao i 18 asistencija te 10 skokova pa je postao treći košarkaš u povijesti koji je ostvario "triple-double" na olimpijskim igrama.

Portal Eurohoops, pozivajući se na 15min, tvrdi da je Dončić nakon utakmice bio ogorčen na Međunarodnu košarkašku federaciju te da je vikao ''FIBA je vjerojatno sretna'', a na pitanje što se dogodilo je odgovorio: 'FIBA se dogodila!'.

image
ARIS MESSINIS Afp

Dončić je vjerojatno aludirao na spornu situaciju iz sredine zadnje četvrtine kad je Timothe Luwawu-Cabarrot blokirao polaganje Jake Blažiča, a Slovenci su protestirali i tražili da se koš prizna zbog silazne putanje. No, suci su dosudili tehničku, a Francuzi su u sljedećem napadu otišli na četiri poena prednosti.

Mogli su Slovenci i unatoč toj situaciji, naravno, do pobjede, imali su taj zadnji napad, promašili su i previše slobodnih bacanja...

Bio je ovo prvi poraz Slovenije s Dončićem u sastavu nakon 17 pobjeda zaredom, a Slovenija još uvijek može osvojiti medalju u svom prvom pojavljivanju na OI ukoliko u subotu u dvoboju za broncu od 13 sati svlada Australiju.

Prethodno će SAD i Francuska od 4.30 sati igrati za zlato.

Linker
22. travanj 2024 01:41