THOMAS COEX Afp
POTPUNO RAŠTIMANI

Fournier uništio Amerikance! Košarkaši SAD-a doživjeli prvi olimpijski poraz nakon 17 godina

Francuzi su postali tek druga reprezentacija koja je dvaput zaredom dobila SAD
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 25. srpanj 2021. 16:12


FRANCUSKA - SAD 83:76

Poraz u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva prije dvije godine nije bio slučajan jer tamo je Francuska možda i imala bolju reprezentaciju od one koju je Gregg Popovich odveo u Kinu.

A slučajan nije ni ovaj nedjeljni u Tokiju, tek treći američkih košarkaša - prethodna dva su doživjeli u Ateni 2004. godine - na olimpijskim igrama otkad dolaze s NBA igračima. Dakle, od 1992. Dalje, Francuzi su postali tek druga reprezentacija koja je dvaput zaredom dobila SAD, prvi nakon Argentinaca, koji su to napravili na Svjetskom prvenstvu 2002. i ponovo u već spomenutoj Ateni...

Američki krvnik u Saitama Super Ateni bio je Evan Fournier, koji je u pobjedu Francuske ugradio 28 poena, uključujući ključnu tricu u posljednjoj minuti, Rudy Gobert dodao je 14 poena i devet skokova, dok je Nando De Colo ubacio 13 poena, uz po pet skokova i asistencija.

Potpuno raštimano djelovali su Amerikanci kojima su se posljednja tri igrača - friški NBA prvaci Jrue Holiday i Khris Middleton te finalist Devin Booker - priključila dan prije početka turnira, s tim da je Holiday (18p, 7s, 4a) bio i najbolji u ovoj utakmici. Što zapravo sve govori o (ne)uigranosti Popovicheve momčadi. Dvoznamenkasti su pak još bili Bam Adebayo (12p, 10s), Damian Lillard (11) i Kevin Durant (10), ali su potonja dvojica, dvije najveće zvijezde ove reprezentacije, kominibirano gađala sedam od 22 iz igre.

Linker
19. travanj 2024 07:57