Ivan Terron / Spain DPPI / DPPI
PIŠE MUNDO

POBUNA U BARCELONI: ZBOG DRASTIČNOG REZANJA PLAĆA MOMČADI PRIJETI RASPAD!? Hrvat predstavljao igrače, neke zvijede prijete raskidom ugovora

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. ožujak 2020. 13:19

Čelni ljudi Barcelone razgovarali su s kapetanima nogometne, rukometne i košarkaške momčadi vezano uz smanjenje plaća tijekom pandemije koronavirusa...

Košarkašku sekciju kluba tako je predstavljao Hrvat Ante Tomić. U pratnji Paua Ribasa on je razgovarao s generalnim direktorom kluba Nachom Rodriguesom i katalonski Mundo Deportivo prenosi da sastanak i nije baš najbolje prošao.

Navodi se tako da je došlo do potpunog razmimoilaženja u stavovma između kluba i uprave.

Navodno su iz kluba zatražili čak 70-postotno smanjenje plaća za vrijeme trajanja krize.

Tomić i Ribas su nakon sastanka ostatku igrača prenijeli stavove kluba, a novinar Munda Jose Ignacio Uguet tvrdi da je prijedlog uprave razbjesnio velik dio igrača. Navodno je dobar dio igrača zaprijetio traženjem raskida ugovora ukoliko dođe do realizacije takvog prijedloga.

Barcelona je dala igračima 48 sati za dogovor oko cijelog pitanja. Kako je Barcelona u košarkašku momčad ove sezone uložila rekordnih 50 milijuna eura (između ostalih doveden Nikola Mirotić iz NBA-a), a utakmica nema, samim time ni prihoda od ulaznica, kao i televizijskih prava, Barcelona je primorana na drastično rezanje troškova. Isto tako, zatvoren je i Barcelonin muzej, inače najposjećeniji u Kataloniji.

Linker
20. travanj 2024 06:02