Hidra Iso 3x3 Basket Tour u Zadru

 HIDRA ISO 3X3 BASKET TOUR
HIDRA ISO 3X3 BASKET TOUR

Sjajna 3x3 košarka na zadarskom forumu! Lana osvojila titulu, slijedi završnica na atraktivnoj lokaciji

Turnir u Zadru se igrao po standardnom formatu od četiri kvalifikacijske skupine
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. lipanj 2022. 12:45

Zadnji kvalifikacijski turnir Hidra ISO 3x3 Basket Toura održao se ovoga vikenda u Zadru, na atraktivnom i posebnom Forumu. Turnir se igrao po standardnom formatu od četiri kvalifikacijske skupine, a najbolje dvije iz svake išle su u narednu fazu natjecanja – četvrtfinale.

U grupi A očekivano je prvo mjesto osvojila ekipa Borik Bjelovar (Ivan Jukić, Zvonko Buljan, Duje Škaro, Nikola Batistić), pobjednici turnira u Splitu. Za prvo mjesto odlučila je utakmica protiv ekipe Antique sa Krka (Tomislav Gajski, Josip Petrak, Ivan Puljić) u kojoj su pobijedili 21:14. U skupini B splitski Al Amo (Lovre Špralja, Ivan Rogošić, Lovre Topić, Marco Čosić) nastavio je sa dobrim igrama na Touru i osvojio prvo mjesto pobjedama protiv Susi i Borika.

Skupinu C je neočekivano osvojila mlada i talentirana ekipa Smiljevac (Toni Vidaić, Marino Zrilić, Jurica Zagoršak, Ante Beljan), a presudila je pobjeda protiv Lane (Marin Jeličić, Marko Marinović, Filip Mileta, Šime Lisica). U skupini D iskusni Mosa Fowiki imao je sve pobjede u skupini i zasluženo išao u četvrtfinale kao prvoplasirana ekipa. U sjajnoj atmosferi publika je uživala u iznimno kvalitetnim i neizvjesnim eliminacijskim utakmicama. Prva se u polufinale plasirala ekipa Mosa Fowiki (Hrvoje Ćuška, Vito Barbarosa, Marino Pantalon, Paolo Marčev) pobjedom 21:14 protiv Susi (Josip Karabaić, Danijel Došen, Franjo Krešić, Fran Marijan).

U vrhunskom drugom četvrtfinalu Borik Bjelovar je bio favorit protiv Lane, pa je i poveo u utakmici i vodio prvim dijelom susreta. Ali uporni i borbeni dečki iz ekipe Lana napravili su fantastičan preokret i košem Marina Jeličića ušli u polufinale sa 21:10. U trećem četvrtfinalu igrali su stari znanci sa prijašnjim turnira – Al Amo iz Splita, i domaći KK Alfa Atest (Adam Maltašić, Karlo Kovačević, Admir Škaljo, Mijo Grgić).

Ovoga puta pobjeda je zasluženo otišla na stranu zadarskog Alfa Atesta 22:18, a utakmicu je obilježila sjajna šuterska utakmica Admira Skalje. Još jednom odličnom utakmicom i pobjedom 21:8 protiv Antiquea u polufinale se plasirao i Smiljevac. U prvom polufinalu gledali smo atraktivnu 3x3 košarku, a nakon neizvjesne cijele utakmice u završnici se Lana odvojila i zasluženo pobijedila 21:15.

Smiljevac je i u polufinalu pružio dobru partiju i pobijedio Alfa Atest 21:15. U utakmici za treće mjesto Mosa Fowiki je pobijedio 21:12 Alfa Atest i izborio plasman na Masters u Zagreb. Odlučujuća utakmica za titulu pobjednika odličnog turnira u Zadru bila je na očekivano visokoj razini, a pobjedu i titulu pobjednika zasluženo je osvojila ekipa Lana pobjedom 21:18. Osim 3x3 utakmica, publika je mogla uživati u uvijek zanimljivom natjecanju u tricama koje je osvojio Admir Škaljo, opravdavši time svoj nadimak Šuter. Najatraktivnije je zakucavao talentirani Ante Beljan iz ekipe Smiljevac i osvojio maksimalne ocjene žirija. Nakon turnira u Zadru slijedi završni turnir Hidra ISO 3x3 Basket Toura koji će se u subotu 2. srpnja održati na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava.

Linker
20. travanj 2024 00:13