Damir Mulaomerović

 IGOR KUPLJENIK/MI-PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Igor Kupljenik/mi-press/Shutterstock Editorial/Profimedia
DOJMOVI IZ STOŽICA

Mulaomerović: Utakmica je bila gotova u 1. četvrtini; Hezonja: O ovome možemo ili napisati knjigu ili šutjeti

‘Defenzivno nismo bili dobri, a ovo treba što prije zaboraviti. Čeka nas Finska za tri dana...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. lipanj 2022. 22:33

Trebalo je nakon ljubljanskih -28 izaći pred novinare. Na presici u Stožicama nakon poraza od Slovenije (97:69) očekivali smo što će reći izbornik naših košarkaša Damir Mulaomerović.

- Bila je ovo prava atmosfera, nismo mogli uspjeti pod ovakvim pritiskom. Utakmica je završila u prvom periodu. Dončić i Goran Dragić su dominirali, nismo mogli ništa obraniti. Sve je do kraja bilo podređeno hvatanju, mentalno nismo bili unutra. Dobra stvar je što ćemo proći ako dobijemo Finsku. To je jedino dobro. Pokušavali smo danas, ali bili smo izvan utakmice. Čestitam velikoj momčadi Slovenije, posebno Dončiću koji sve oko njega čini boljima i Dragiću, pravom lideru.

image
IGOR KUPLJENIK/MI-PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Igor Kupljenik/mi-press/Shutterstock Editorial/Profimedia

Mario Hezonja je dometnuo:

- O ovim utakmicama možemo ili napisati knjigu ili šutjeti o njima. Čestitke Sloveniji, mi nismo bili na razini da dobijemo danas. Ali bit ćemo uskoro. Nadam se da ćemo doći do njihove razine. Čestitke Goranu Dragiću i hvala mu na velikoj karijeri koju je napravio.

Nije ni bilo pitanja na engleskom dijelu pressice, a na hrvatskom će Mulaomerović reći:

- Prva četvrtina je bila odlučujuća, sve ostalo je bilo samo pokušavanje da stignemo rezultat. Bili smo tromi dok je Slovenija bila lagana i rastrčana. Dončićeva i Dragićeva individualna kvaliteta su presudile, svaki put kad bi se malo približili, primili bi tricu... Defenzivno nismo bili dobri, a ovo treba što prije zaboraviti. Čeka nas Finska za tri dana, moramo biti puno bolji. Finska je dobila Švedsku, a mi se za tri dana moramo dignuti pred našom publikom i doći do pobjede koja bi nas poslala dalje.

Linker
19. travanj 2024 07:52