USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA
BITKA U STOŽICAMA

Zubac otkrio plan za Dončića, Bogdanović poručio: ‘Hendikepirani smo izostankom ta 3 igrača, no bit ćemo pravi‘

‘I Slovenci i mi smo u nezavidnoj poziciji, pa i jedni i drugi očekujemo pobjedu i prolaz u drugi krug‘
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 29. lipanj 2022. 22:10

Uoči sutrašnje utakmice protiv Slovenije (20.15) svoje je posljednje impresije dao kapetan Bojan Bogdanović:

- Veselim se atmosferi u Stožicama, jer to će biti pravi košarkaški ugođaj u kojemu će biti lijepo igrati. Nismo kompletni, fali nam igrača na lopti, posebno Simon, a nema niti Krušlina i Šarića, pa smo hendikepirani izostankom ta tri igrača. Ali, usprkos tih izostanaka mislim da smo dosta jaki, dosta jaki, ima mladih lica, dobro smo trenirali i to nam daje uvjerenje da ćemo bit pravi.

Još jednom o Luki Dončiću...

- On je jedan od najboljih igrača kojega je jako teško zaustaviti u igri jedan na jedan. Stoga smo se pripremali na momčadsku obranu i za Dončića i za Gorana Dragića, koji je ogromno pojačanje za Sloveniju. Ako budemo pravi, ako budemo izašli s pravom energijom, mi imamo što tražiti i čemu se nadati u Stožicama.

O pritisku jer nam možda trebaju dvije pobjede...

- Naravno da možemo do obje pobjede, jer smo dobro trenirali ovih dana, a i imamo par mladih igrača koji su se razvili u prave igrače. I Slovenci i mi smo u nezavidnoj poziciji, pa i jedni i drugi očekujemo pobjedu i prolaz u drugi krug, a onda protiv Finaca u nedjelju tražiti i drugu pobjedu kako bismo prenijeli što više pobjeda. Dvije teške utakmice nas čekaju, ali smo u dosta dobrom stanju i sposobni i spremni za dvije pobjede - zaključio je kapetan.

Ivica Zubac: Dončiću moramo što je moguće više otežati

Ivica Zubac je dogovorio ostanak u Clippersima sljedeće tri sezone, potpisao je na 33 milijuna dolara.

- Posljednjih dana bilo je pregovara, a ispalo je najbolje moguće.

Što se tiče klupske karijere, tu je miran, sada slijedi Slovenija.

- Idemo po pobjedu! Spremamo se nekoliko dana, Babo i ja smo se priključili kasnije, ali smo se pripremali individualno i dobro smo s spremili. Ako budemo radili ono što smo radili na treninzima, ukoliko se budemo držali plana i što se tiče napada i što se tiče obrane, mislim da imamo dobre šanse za pobjedu.

Koji je plan za Dončića s kojim se puno susretao u NBA ligi?

- Plan je otežati mu je što je više moguće, biti što je moguće više agresivan, biti energetski prisutan čuvajući ga i natjerati ga da što više radi u obrani, napadati ga. Zaustaviti ga nećemo sigurno, možemo ga pokušati na taj način usporiti i nadati se najboljem.

Linker
25. travanj 2024 12:55