IMAGE PRESS AGENCY Nurphoto Via Afp
PAMETAN POSLOVNI POTEZ

Bryantova obitelj u jednom danu zaradila 400 milijuna dolara zahvaljujući njegovom odličnom ulaganju

Mudar poslovni potez slavnog bivšeg košarkaša Lakersa donio je ogromnu zaradu njegovoj obitelji
Piše: SNObjavljeno: 02. studeni 2021. 17:31

Obitelj tragično preminule košarkaške legende Kobea Bryanta zaradila je ovih dana oko 400 milijuna dolara zahvaljujući poslu u koji je nekadašnja zvijezda Lakersa ušla prije sedam godina.

Bryant je tada uložio šest milijuna dolara u tvrtku koja proizvodi energetska pića Bodyarmor, što mu je donijelo više od deset posto vlasništva.

U ponedjeljak je Coca-Cola objavila da je stekla stopostotno vlasništvo nad Bodyarmorom u poslu koji Wall Street Journal procjenjuje na oko 8 milijardi dolara. Još 2018. je Coca-Cola kupila 15 posto udjela u tvrtki, a ovaj je tjedan otkupila i preostalih 85 posto.

Kako navodi WSJ, Bryantova će obitelj u ovom poslu postati bogatija za 400 milijuna dolara, što je veći iznos od onog koji je slavni košarkaš zaradio isključivo od plaće tijekom karijere u NBA ligi (323 milijuna dolara).

Bryant je, podsjetimo, smrtno stradao u nesreći prilikom pada njegova privatnog helikoptera u mjestu Calabasas u Kaliforniji. U nesreći je poginulo devet osoba, među kojima i njegova 13-godišnja kći Gianna.

Linker
18. travanj 2024 01:55