AFP
 MIKE LAWRIE
JOŠ JE PRERANO

Kevin Durant odbacio mogućnost povratka u nastavku sezone: ‘Za mene je najbolje da pričekam‘

Durant je u ožujku ove godine bio jedan od igrača koji su imali pozitivan nalaz na Covid-19
Piše: HinaObjavljeno: 06. lipanj 2020. 10:39

Kevin Durant je odbacio mogućnost povratka na parket i igračkog debija u za Brooklyn Netse u nastavku prekinute sezone, o čemu se već mjesecima špekuliralo.

Durant je posljednju utakmicu odigrao u dresu Golden State Warriorsa 11. lipnja 2019., kad mu je tijekom petog dvoboja finala doigravanja za NBA naslov protiv Toronto Raptorsa pukla Ahilova tetiva.

U razgovoru za američki ESPN Durant je rekao da osjeća veliki napredak po pitanju svoj stanja, napomenuo je i da redovito trenira u Los Angelesu, ali da se ne osjeća fizički spremnim za povratak u ovoj sezoni, koja bi trebala biti nastavljena 31. srpnja i završiti najkasnije 12. listopada.

"Za mene je najbolje da pričekam. Ne vjerujem da sam već za mjesec dana spreman igrati takvim intenzitetom. Ovako mi ostaje dovoljno vremena da se pripremim za sljedeću sezonu i ostatak karijere. Moja sezona je završena. Nisam ni planirao igrati. Još prošlog ljeta smo se dogovorili da ćemo čekati do sljedeće sezone", izjavio je 31-godišnji Durant te dodao da nije siguran hoće li se pridružiti suigračima tijekom odigravanja utakmica u Orlandu.

Bivši igrač Seattle Supersonicsa, Oklahoma City Thundera i Golden State Warriorsa, koji je 2014. bio proglašen najboljim igračem NBA lige, a u osvajanju dva naslova s Warriorsima bio prograšavan najboljim igračem NBA finala, prošlog je ljeta kao slobodan igrač s Brooklyn Netsima potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan 164 milijuna dolara.

Iako nije imao nikakve simptome, Durant je u ožujku ove godine bio jedan od igrača koji su imali pozitivan nalaz na Covid-19, bolest od koje se potpuno oporavio.

"Bio sam šokiran. No, onda sam postao znatiželjan. Želio sam znati što to znači. Što je taj virus uopće? Skupljao sam sve više informacija. To me smirilo... Želio sam znati s čim imam posla i kako se sam protiv toga mogu boriti", rekao je Durant.

Tijekom sezone, Netsi su ostali i bez druge najveće zvijezde, razigravača Kyrieja Irvinga, koji je 3. ožujka otišao na operaciju ramena. Prema svim pokazateljima ni Irving nema namjeru igrati u nastavku prekinute sezone.

Linker
18. travanj 2024 10:40