Joel Embiid
 MITCHELL LEFF Afp
PRIČA BEZ KRAJA

NBA zvijezda do kraja pukla na potjeranog suigrača: ‘Ja ga neću dadiljati, nije me briga za tog čovjeka!‘

Trener Doc Rivers potjerao je Simmonsa s treninga, a klub je suspendirao igrača na jednu utakmicu
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 20. listopad 2021. 18:55

Riječ dana u NBA ligi jest - dadiljanje. Joel Embiid, naime, nema namjeru nikome biti dadilja, a taj nitko jest - Ben Simmons. Još jednom su se zakuhale stvari u Philadelphiji, trener Doc Rivers potjerao je Simmonsa s treninga, a klub je suspendirao igrača na jednu utakmicu zbog štetnog ponašanja prema momčadi. Stoga Simmons nije bio u sastavu za utakmicu u New Orleansu sa srijede na četvrtak po hrvatskom vremenu.

Samo smetnja

Točno su četiri mjeseca otkako su krenule pucati niti između Sixersa i Simmonsa, otkako je u sedmoj utakmici polufinala Istočne konferencije protiv Atlante umjesto zakucavanja za izjednačenje proslijedio loptu. Bile su četiri minute do kraja, zapravo, bio je to, po svemu sudeći, početak kraja. Iako ova saga izgleda kao “neverending story”.

image
Ben Simmons
CHRISTIAN PETERSEN Afp


Philadelphia se cijelo ljeto trudila negdje poslati Simmonsa, Simmons je zatražio odlazak, no poželjna “udavača” se nije pronašla. Onda je Simmons propustio prva dva tjedna treninga, pa ga je Philadelphia kaznila s 1,4 milijuna dolara zbog propuštanja četiri pripremne utakmice plus nekih drugih stvari, a onda se Simmons vratio da bi iznervirao trenera Doca Riversa, pa je Philadelphia poručila da će ga ova suspenzija koštati još 227.000 dolara…
- Moj posao nije dadiljati bilo koga - poručio je Embiid, koji je na Simmonsa “pukao” još za vrijeme kobne sedme utakmice polufinala Istoka i nije se suzdržavao osuti verbalnu paljbu na Australca niti nakon nje.


- Ja pokušavam pobijediti. Da bi pobijedio, moraš imati odnos sa suigračima. Ja taj odnos imam sa svim suigračima. Na kraju dana naš posao nije dadiljati nekoga. Mi smo plaćeni da bismo igrali košarku, izašli na parket, igrali čvrsto, dobili neke utakmice… Za te smo stvari plaćeni. Nismo plaćeni da nekoga dadiljamo. Siguran sam da tako misle i moji suigrači.

Koncentrirani smo na pobjeđivanje i da igramo kao momčad.


Rivers je Simmonsa poslao kući nakon što je ovaj odbio sudjelovati u nekoliko vježbi.
- Danas nam je samo bio smetnja. Nije htio raditi ono što su svi drugi radili. Ne bih od toga pravio veliki problem. Samo sam mu rekao da bi bilo bolje da ode. Mi smo nakon toga normalno nastavili s treningom. U ovom trenutku on ne izgleda kao da bi htio biti s nama. Nadam se da će se u jednom trenutku predomisliti.


Najboljeg igrača diplomacija ne zanima, predugo sve ovo traje da bi Embiid trpio ono što Simmons radi.
- Uopće me nije briga za toga čovjeka. On radi što god hoće. To nije posao za mene, to je posao za klupsko vodstvo. Ja se jedino fokusiram na to kako bi ova momčad bila bolja, dobila neke utakmice, igrala čvrsto svaku večer, želim voditi igrače koje imamo i siguran sam da oni osjećaju isto, jer naša kemija je izvanredna bez obzira na sve što se događa posljednjih nekoliko mjeseci. Ponovit ću, nije me briga.

Samo dio posla

Rivers je nastojao biti pomirljiviji, očekuje da će Simmons biti na sljedećem treningu.
- Svakoga dana u svakom trenutku, dat ću priliku Benu da postane dio momčadi. On je pod ugovorom i to se neće promijeniti. Ponekad se to brzo dogodi i momci se priključe, ponekad se oduži. Bio sam u obje situacije i nemam problema s tim. Moj posao kao trenera jest uvjeriti igrače da budu dio momčadi. Na nesreću, ovo je teža situacija, ali opet je dio moga posla. Neću prestati s mojim poslom.


Kao što Philadelphia nema namjeru Simmonsu olakšati promjenu sredine. On ima još četiri godine ugovora i bio je dio šampionske slagalice, pa ako za njega ne mogu dobiti igrača, koji će garantirati napad na titulu, posla neće biti.
- Ja sam plaćen da bih isporučivao, što znači da moramo pobjeđivati, a očiti cilj je postati prvak. Ja to ne mogu sam. Trebam ove momke, ove koji su ovdje i spremni su pomoći mi. Kao što sam ja njima spreman pomoći - podvukao je Embiid.

Linker
16. travanj 2024 08:28