Simmons je s djevojkom Mayom Jamom ove godine bio na Wimbledonu

 JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Javier Garcia/Shutterstock Editorial/Profimedia
Nije mu lako

NBA zvijezda u velikim problemima - zarađuje 33 milijuna dolara godišnje, a mogao bi bankrotirati!?

Ben Simmons nije s momčadi Philadelphije koja ga kažnjava jer ne surađuje s klubom.
Piše: S.N.Objavljeno: 26. studeni 2021. 23:19

Malo kada se u NBA ligi toliko pričalo o nekom igraču koji ne igra, a nije ni ozlijeđen kao što je to slučaj ove godine s Benom Simmonsom. Australski košarkaš je još početkom ljeta tražio trade iz Philadelphije, a i klub ne bi imao ništa protiv njegovog odlaska. No, do toga još nije došlo pa je Simmons jedno vrijeme odbijao doći u klub, a nakon što je to učinio požalio se na loše psihičko stanje te i dalje nije s klubom. No, Simmons odbija kontakt s liječnicima koje su mu preporučili Sixersi pa ga je klub odlučio financijski kazniti.

Upravo je strah od financijske kazne bio razlog zbog kojeg se Simmons ipak odlučio doći u trening kamp Philadelphije nekoliko dana uoči početka sezone. Kada je shvatio da će ga Sixersi suspendirati, odnosno ostaviti bez plaće za svaku utakmicu u kojoj neće biti na raspolaganju momčadi, Australac se pojavio u kampu. No, odnos između igrača i ostalih članova kluba se nije popravio - Simmons je na treninzima bio nezainteresiran, na jednom je bio s mobitelom u džepu, a trener Doc Rivers ga je s jednog treninga izbacio nakon što je Simmons odbio odraditi ono što mu je rekao. Uslijedila je financijska kazna, a vrlo brzo je Simmons prestao dolaziti u klub te je prijavio probleme sa psihičkim zdravljem.

Uslijedio je novi nastavak cijele priče - njegov menadžer, Rich Paul je optužio Sixerse da kaznama i negativnim publicitetom pogoršavaju Simmonsovo stanje na što su iz Philadelphije odgovorili da oni o njegovom stanju nisu dobili nikakvu informaciju od svojeg momčadskog terapeuta ili Simmonsovih osobnih liječnika. I cijela priča se vrti u krug, ali sada se pojavila informacija kako bi se on ipak mogao vratiti u klub i to zbog - financijskih problema.

Naime, Sixersi su ga nastavili kažnjavati, a samo za izostanak s turneje na kojoj je Philadelphia igrala šest utakmica, on je izgubio oko 2 milijuna dolara. Naime, Australac za ovu sezonu po ugovoru ima plaću od nešto više od 33 milijuna dolara, a od tog iznosa bi mogao izgubiti oko 20 milijuna ako ovakav status bude do kraja sezone.

Iako je do sada Simmons u karijeri zaradio oko 60 milijuna dolara, ovi gubici mu ipak teško padaju, tvrdi Howard Eskin, novinar koji prati Sixerse. On tvrdi da Australac troši jako puno novca te bi uskoro mogao ostati bez njega. Inače, Simmons je nekoliko godina bio u vezi s Kendall Jenner, jednoj od članica obitelji Kardashian, a aktualna partnerica mu je britanska tv-zvijezda Maya Jama.

"Rečeno mi je da je on u velikim financijskim problemima. Novac više ne dolazi, a on ga i dalje troši. Platio je 17,5 milijuna dolara za novu kuću, a prije toga je već imao dva velika apartmana u Philadelphiji koji svaki vrijede 8 ili 9 milijuna. Svakog mjeseca kupuje novi automobil na što troši 400 do 500 tisuća dolara. Simmons troši novac kao da će neprestano dolaziti, a njega više nema. I zbog toga bi se mogao vratiti u klub, da izbjegne nove kazne", rekao je Eskin koji je jasno rekao što misli o Simmonsovom povratku u klub:

"Neka se ne vraća, neka bankrotira. On je mislio da će moći izdržati cijelu godinu da ne bude u klubu, sada se mora vratiti zbog novca."

Linker
23. travanj 2024 01:38