Donald Trump
 JIM WATSON
TEMA ZA RASPRAVU

Verbalni rat američkog predsjednika i najboljeg košarkaša svijeta na novoj razini: ‘On to nas nasmijava?‘

Trump je rekao da ne gleda NBA dok vidi kako igrači kleče na himnu, legenda mu je ubrzo odgovorila.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. kolovoz 2020. 14:18

Zadnjeg dana srpnja nastavljeno je nadmetanje u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, američkom NBA-ju. Momčadi koje se natječu za ulazak u doigravanje okupile su se u ESPN-ovom kompleksu u okolici Orlanda kako bi se nakon višemjesečne pauze sučeljavali na borilištima. Ipak, liga je ustanovila i neke promjene...

Osim toga što se igra bez gledatelja, igračima je dopušteno da umjesto svojih prezimena na dresovima nose jednu od poruka jednakosti u kampanji Black Lives Matter. Također, za vrijeme intoniranja američke himne, igračima je dopušteno klečati u znak prosvjeda, što je uzrokovalo niz rasprava.

Jedna od njih povedena je između američkog predsjednika Donalda Trumpa i ponajboljeg košarkaša svijeta, LeBrona Jamesa. Trump je izjavio da ne gleda NBA jer se igrači za vrijeme himne ponašaju sramotno.

- To da igrači kleče dok svira himna je sramotno. Ja sam prvi zagovarao nastavak natjecanja, surađivao sam s ligom kako bi se igralo, a kad vidim to klečanje, samo okrenem program - rekao je američki predsjednik,

Nije trebalo dugo čekati na odogovr LeBrona Jamesa.

- Pokušava li on to nas nasmijati? Stvarno ne mislim da je košarkašku zajednicu briga za to što on ne gleda utakmice. Pravda je na našoj strani, ne želim uopće raspravljati o njemu. Navijači diljem svijeta su zadovoljni i mi im uzvraćamo našom predanošću - rekao je James a onda i ostavio političku poruku.

- Studeni je blizu, a tada su izbori. Nadam se da će Amerikanci uvidjeti kakvu vlast imamo. Mene nije briga što on ne gleda utakmice, ali naše vrijeme za promjene tek dolazi - rekao je James.

Linker
18. travanj 2024 11:37