Niksa Stipanicev / CROPIX
ŠIBENIK NE ZABORAVLJA

NIZOM DOGAĐAJA URODNOM GRADU OBILJEŽEN JE DAN ROĐENJA NEZABORAVNOG HRVATSKOG KOŠARKAŠA '55 balona pušteno u znak sjećanja na Dražena'

Dražen bi u utorak navršio 55 godina. Navršio bi da ga zla sudbina nije uzela prije 26 godina na njemačkoj autocesti.
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 23. listopad 2019. 12:24

Vrijeme neumitno leti, godine prolaze, ali uspomene ne blijede. Dapače, kako odmiče vrijeme, sjećanja na Dražena Petrovića još su izraženija.

Danas, 22. listopada, Dražen bi navršio 55 godina. Navršio bi da ga zla sudbina nije uzela prije 26 godina na njemačkoj autocesti. Draženov rodni Šibenik i njegovi sugrađani pokazali su da ne zaboravljaju jednog od svojih najvećih sinova…

I ove godine je nizom događaja obilježen Draženov rođendan. Sve je počelo cestovnim utrkama “Šibenskih deset” i “Draženova četvorka”. Nastavljeno je košarkaškim turnirom za pretkadete “Sjećanje na Dražena” na kojem su sudjelovale momčadi Zadar, Split, Vodopad Jajce te organizatori turnira OKK Dražen Petrović.

Dani koji bude emocije

Središnja manifestacija obilježavanja Draženova rođendana održana je kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu u utorak, baš na dan njegova rođenja. Vrhunac je bio trenutak kada je u zrak pušteno 55 balona u znak sjećanja na Dražena.

Kao i uvijek, na Baldekinu je bilo mnoštvo svijeta, najviše djece među kojima onih vrtićke dobi.

- Ja znam tko je bio Dražen. On je igrao za Šibenku, i nosio je broj 4., ali ja ću ipak trenirati nogomet - kazao je mali Lovre, iz šibenskog DV Šibenska maslina.

Tu je bio i šibenski gradonačelnik Željko Burić koji je obećao uređenje legendarnog Baldekina.

- Zadatak nas starijih je očuvati spomen, ime i sjećanje na sve ono što je Dražen napravio. Ovakvi dani bude emocije i grad nikad neće zaboraviti svoga Dražena. Dogodine krećemo u obnovu ovog spomena na Dražena, ovog igrališta, ovdje na Baldekinu. Dražen je iznad svega bio čovjek, domoljub, koji nikad bez obzira na to gdje igrao, nije zaboravio svoj grad.

Također, kao i lanjskih godina, na zgradi Gradske uprave izvješen je narančasti dres dimenzija 7x5 metara, verzija najpopularnijeg Draženova dresa iz vremena dok je igrao za Šibenku, a koji je izradila dizajnerica Karmen Herceg.

Linker
19. travanj 2024 07:42