13 DEC 1994: FORWARD TONI KUKOC OF THE CHICAGO BULLS SPEAKS WITH TEAMMATE SCOTTIE PIPPEN DURING A 98-78 VICTORY OVER THE PISTONS AT THE UNITED CENTER IN CHICAGO, ILLINOIS. Mandatory Credit: Jonathan Daniel/ALLSPORT
 JONATHAN DANIEL
TRENUTAK LUDILA

Povijesni potez Tonija Kukoča doveo je Pippena do ruba živčanog sloma

Čak su i suigrači bili šokirani: ‘Okrenuo nam je leđa i to nismo mogli vjerovati. Uništio nas je!‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. svibanj 2020. 13:51

Jedan od najgledanijih dokumentaraca u povijesti 'The Last Dance' koji govori o čudesnoj generaciji Chicago Bullsa iz devedesetih godina sinoć je dobio nove dvije epizode, a u njima su gledatelji mogli saznati detalje Jordanovog odlaska u mirovinu. Jedan od najvećih sportaša svih vremena odlučio se u jednom trenutku okušati u golfu i bejzbolu, da bi se dvije godine kasnije vratio na košarkaški parket.

Jordan je nakon prvog povlačenja govorio kako više nema neku želju za košarkom, a jedan od razloga za takvu odluku bilo je i ubojstvo njegova oca. Odlaskom Jordana Bullsi su i dalje bili solidna momčad, ali nikada nisu dotaknuli sai vrh. Glavnu riječ u ekipi tada je preuzeo Scottie Pippen koji je u polufinalu sezone 1993./1994. protiv New York Knicksa postigao 25 poena. Knicksi su već vodili 2:0, a u trećoj je utakmici pri rezultatu 102:102 i sa samo 1,8 sekundi do kraja, trener Phil Jackson odlučio je na parket poslati Tonija Kukoča, a prvo ime ostaviti na klupi.

Ovakva odluka glavnog stratega Bullsa jako je naljutila Pippena koji se više nije želio vratiti na parket. Nakon završenog time-outa Myers je izveo aut, našao Tonija na vrhu reketa koji potom i okreta pogađa za pobjedu Bullsa.

- Bio je to jedan od trenutaka u karijeri za koje želim da se nikad nisu dogodili. Ipak, da imam priliku nešto promjeniti, vjerojatno bih sve napravio isto - rekao je Pippen u dokumentarcu, dok je njegov tadašnji suigrač Steve Kerr bio šokiran.

- Nismo znali kako reagirati. Pippen je tada bio jedan od najomiljenijih igrača na svijetu, nismo mogli vjerovati kada nam je okrenuo leđa, to nas je uništilo.

Valja istaknuti kako su Bullsi polufinale u konačnici izgubili 4:3, a iduća titula stigla je dvije godine kasnije kada se Jordan vratio na parket.

Linker
24. travanj 2024 06:34