JOAN VALLS
DOGOVOR JE PAO

Španjolski mediji javljaju: Ante Tomić ostaje u Barceloni, ali sada će igrati u predgrađu!

Nekadašnji hrvatski reprezentativac dogovorio je ostanak u Barceloni, zapravo u Badaloni
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 17. srpanj 2020. 22:14

Više je izvora u petak predvečer objavilo informaciju po kojoj će Ante Tomić u sljedećoj sezoni postati igrač Joventuta iz Barcelone.

Naime, Joventut je - shvativši kako je Tomić napustio košarkaše Barcelone, a posljednjih je osam godina proveo u tom katalonskom gradu, koji odgovara i njemu i obitelji - poslao ponudu na adresu hrvatskog igrača. Joventut je susjed velike Barcelone, pa Tomić ne bi trebao, praktički ništa osim dresa mijenjati u svom životu.

Joventut je iz Badalone, predgrađa Barcelone i nakon što je prije par sezona bio u prilično velikom fianancijskom glibu, posljednjih se sezona izvukao.


Tomić bi uskoro trebao i službeno postati novi igrač Joventuta, a to je opcija koja je, ruku na srce, naklon odlaska iz Barcelone, bila i najpredvidljivija. Naime, nije tajna kako je Xavi Pascual, bivši trener Barcelone želio Tomića vidjeti u euroligašu Zenitu, ali Tomiću se očito nije išlo izvan Barcelone, jer euroligaških ponuda bilo je zacijelo još.

A i nije u godinama za zaključiti karijeru.


I tako će, ako nešto u međuvremenu ne zapne, u svojoj 33. godini Ante Tomić obući zeleno-crni dres Joventuta, koji će sljedeće sezone, osim u ACB ligi igrati i u Eurokupu.

Linker
19. travanj 2024 05:31