SMJENE I TRANSFERI

Kadrovske promjene na najslušanijem zagrebačkom radiju: Barbara Kolar nije jedina koja je otišla

Uz Sašu Lozara na popularni radio stigla su i neka nova imena kojima je cilj približiti se mlađoj publici
Tamara Loos, Barbara Kolar i Saša Buneta
 Boris Kovacev/Cropix

- Ne mogu vam otkriti kamo idem dalje, ali mogu reći da nisam 'na ćoravo' otišla s Antene i imala sam dogovoren transfer. Na Anteni Zagreb ostavljam dobro društvo, sjajne suradnike i nije bilo nikakve zle krvi ili nečeg sličnog između nas. Jednostavno je došlo vrijeme za promjenu - rekla nam je Barbara Kolar (50), omiljena televizijska voditeljica na HRT-u i radijska DJ-ica i voditeljica koja je nakon punih dvanaest godina prestala raditi na Anteni Zagreb. Angažman na Anteni će, kaže, pamtiti zauvijek jer joj je donio mnoge nove profesionalne izazove s kojima se uspješno nosila.

- Na Anteni sam shvatila da možeš starog psa naučiti nove trikove. Antena Zagreb prvi je formatirani radio u Hrvatskoj, dakle radio koji je iz temelja mijenjao postavke kako se na radiju radi. Formatirani radio ima svoje zakonitosti i često u jednoj minuti moraš reći sve što si naumio. Ne možeš sjesti za mikrofon i pričati 10 minuta, kao što možeš na nekim drugim radijima. Bio mi je izazov stvari koje ću reći skratiti na minimum, a da opet imaju smisao, foru, punchline. Pogotovo s obzirom na to da i nisam baš haiku tip - rekla nam je voditeljica te dodala kako je raduje nova profesionalna promjena.

- Promjena održava čovjeka u kondiciji i ja joj se veselim, kao što sam joj se veselila i onda kad sam dolazila na Antenu. Kad se čovjek uljuljka i kad sve postane normalno i uobičajeno, tada mislim da je promjena nužna - rekla je voditeljica.

I njezina kolegica, radijska i televizijska voditeljica Zlata Mück Sušec istovremeno okreće novu stranicu u životu.

image
Zlata Mück Sušec
Neja Markicevic/Cropix

Naime, nakon kolega Barbare Kolar i Saše Bunete Antenu je nakon 12 i pol godina odlučila napustiti i ona. Bio je to još jedan šok za slušatelje Antene Zagreb, od kojih mnogi smatraju kako bez njih to više neće biti isti radio. I dok je Antena, kako doznajemo, voditeljskom trojcu otkazala suradnju zbog rebrandinga, kojim se žele približiti mlađoj publici, Mück Sušec se od svojih slušatelja odlučila oprostiti putem Instagrama.

"Odoh i ja... Nakon uzbudljivih 12 i pol godina vrijeme je da se krene. Bilo nam je lijepo i zabavno, puno smo se smijali, radili, malo i plakali, snimali, pjevali, učili, tresli se (od straha i treme 2008., od potresa 2020.), grlili se (dok se to još smjelo, a malo i kad se nije smjelo)... Bila je čast biti dio prvog formatiranog radija u Hrvatskoj. Učiti što je radio i kakav može biti. I koliko je sve lakše kad radiš s kolegama koji su zapravo prijatelji. Vrijeme je za neke nove izazove i, napokon, neradne vikende", napisala je na svom Instagramu voditeljica, koja je, uz radijski angažman, jedno od omiljenih lica HRT-a.

image
Barbara Kolar
Neja Markicevic/Cropix

Popularni radio Antena Zagreb krenuo je u ponedjeljak s osvježenim programom i postavom, a time se iz temelja promijenio i život voditelja i glazbenika Saše Lozara. Njegova uobičajena radijska smjena od 13 do 17 sati završila je s prošlim tjednom, a Saša se od danas diže prije zore jer je postao DJ jutarnjeg Antenina showa u kojem najavljuje vatromet energije i najbolje moguće buđenje. Iako će mu u početku ustajanje prije prvih sunčevih zraka teško pasti, promjeni se veseli, kako nam je otkrio uoči svog ranojutarnjeg debija.

image
Saša Lozar
Ivana Nobilo/Cropix

- Rutina je svima neprijatelj, tako da se veselim novoj jutarnjoj avanturi. Nemam posebnih rituala za buđenje. Alarm se pali najkasnije u 5.00 i ustajem na prvu bez 'snoozanja'. Kuhanje kave i neki brzinski doručak su obavezni jer me glad pretvori u gunđalo. Moj moto je - ništa nije dobro kad je prazno! Pogotovo želudac - otkriva Saša.

- Zajednički nazivnik mog showa je zabava. Slušatelji će dobiti točno ono što žele i trebaju - nešto jače od kave. Kad ujutro upale Antenu, dobit će dodatni 'push' energije kako bi lakše krenuli u dan. Pričat će se o stvarima koje su važne svakom Zagrepčaninu, ljudi mogu računati da će doznati sve informacije koje su im bitne, i to čak i prije nego što nekome kažu: Dobro jutro. Potrudit ću se da budem idealan frend na suvozačkom mjestu, da znam gdje treba skrenuti da se izbjegne gužva, sve stvari koje volite, a ponekad ću reći naglas ono što svi misle, ali nemaju hrabrosti izgovoriti - najavljuje Lozar. Dio rebrendirane ekipe postala je i mlada pulska glumica i pjevačica Manuela Svorcan koja će odsada biti u eteru od 17 do 21 sat, a u timu novih radijskih DJ-a su još Veno i Marta Dugandžić.

Od već poznate radijeske ekipe u pomlađenom timu ostala je Tamara Loos, baš kao i već poznati glasovi Mirna Savić i Rabije Gashi.

image
Tamara Loos i Saša Buneta
Neja Markicevic/Cropix

I radijski voditelj i glumac Saša Buneta, još jedan od Anteninih voditelja kojeg više nećemo slušati na toj frekvenciji, kaže da je odlaskom s Antene otišao iz "svog doma".

- Osim svog doma i doma kazališta Komedije, imao sam i treći dom, Antenu. Još prije 30 dana imali smo sastanak s uredništvom na kojem su nam rekli kako mjenjaju kompletni govorni sadržaj radija, dakle nas voditelje, ne bi li pomladili redakciju i približili se mlađem slušateljstvu. Došli smo do zajedničkog zaključka da se na jedan lijep način rastanemo. Bilo je tuge i s naše i s njihove strane, ali tako je to. Sve što ima svoj početak, ima i kraj - rekao nam je Buneta i dodao da bi se rado i dalje zadržao u poslu radijskog voditelja jer je 'postao ovisan o eteru'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:30