Split, 220220 Stadion Poljud. Nogometna utakmica 23. kola HT prve lige, Hajduk - Gorica. Na fotografiji: Sergej Jakirovic.
 TOM DUBRAVEC/CROPIX
Iskoristili posrtanje rivala

Bivši trener Gorice nastavio stopostotni učinak: Preokretom na bod od lidera, susret obilježio sjajan gol

Maribor je kao gost svladao Triglav u Kranju rezultatom 3:1, premda je do 78. minute gubio 0:1
Piše: Toni RoićObjavljeno: 18. lipanj 2020. 22:37

Bosanskohercegovački trener na klupi Maribora Sergej Jakirović, upisao je i treću pobjedu u nastavku prvenstva Slovenije i približio se na samo bod zaostatka od vodeće Olimpije (53-52).

Maribor je kao gost svladao Triglav u Kranju rezultatom 3:1, premda je do 78. minute gubio 0:1. Tada je fantastični pogodak direktno iz kornera postigao Amir Dervišević. S desne strane je izveo korner lijevom nogom, a lopta je preko vratara domaćih završila u mreži.

U 83. minuti Mariborčani izvode perfektnu kontru, a nakon što je dubinska lopta došla do Zahoviča, on je ušao u šesnaesterac i lako poentirao. Dvije minute kasnije, legendarni mariborski Brazilac Marcos Tavares je postavio konačnih 1:3 u Kranju.

Donedavni trener Gorice tako i dalje ima stopostotni start na klupi Maribora, tri trijumfa u tri utakmice (Domžale, Aluminij, Triglav), a s obzirom kakvo rasulo vlada u redovima ljubljanske Olimpije, mnogi sada Jakirovićev sastav vide kao glavnog kandidata za naslov prvaka Slovenije, premda ne treba zanemariti ni trećeplasirano Celje, koje ima bod manje od Maribora.

Linker
26. travanj 2024 00:16