Tullio M. Puglia/Getty Images
BOMBASTIČNI TRANSFERI

BJELICA I MANDŽUKIĆ MOGLI BI ZAISTA ZAVRŠITI U ISTOM GRADU S bivšim trenerom Dinama pregovaralo se u srijedu, Mandžu vide kao nasljednika Falcaa!

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 10. svibanj 2020. 18:50

Još prije godinu dana jedan nam je insajder bez upitnika rekao: - Kada bude odlazio iz Juventusa, jedina realna opcija za Marija Mandžukića bit će Beşiktaş!

Nogomet je, međutim, čudna biljka, i ide uz onu “till the fat lady sings...”, pa je, eto, Mandžo prije manje od pola godine zadužio svoju sedamnaesticu u katarskom Al-Duhailu. Ipak, sve je izvjesnije da bi se priča o Turskoj ovoga ljeta mogla još jednom aktivirati.

Naime, turski mediji sve više pišu kako je 33-godišnji hrvatski napadač želja baš svih tamošnjih velikana (uz Beşiktaş to su Fenerbahçe i Galatasaray), a istu su stvar objavile i talijanske tiskovine, koje, pak, tvrde da je posao ušao u završnu fazu te da Galata vodi trku, jer upravo bivšeg “vatrenog” vidi kao idealnog nasljednika Radamela Falcaa, koji će istekom sezone (kada već ona završi) definitivno napustiti Bospor.

“Turski klubovi više nisu financijski jaki kao nekad, ali Mandžukić više gleda sportske motive”, navodi se u kojem bi smjeru mogla ići ova priča, koja je, ruku na srce, vrlo realna. Nije tajna da je Mandžukić iznimno kompetitivan tip te da je Katar i doživio kao prijelaz do još jedne gaže u europskom nogometu, koji mu predstavlja jedini pravi motiv za nastavak karijere.

A kako je Turska prototip lige u koju odlaze klasni igrači nakon epizoda u “ligama petice”, onda i ova priča, definitivno, drži vodu.

Ostaje, međutim, pitanje hoće li se sve ostvariti i hoće li se doista u Istanbulu spojiti putevi Marija Mandžukića, ali i Nenada Bjelice. Koliko vrijeme odmiče, toliko je teško, naime, nazrijeti hoće li se i drugi Slavonac skrasiti u Galatinom rivalu Feneru.

- Posljednji su put razgovarali prošle srijede - dobili smo u četvrtak informaciju iz Bjeličina okruženja, što je u neskladu s bombastičnom, ali i očekivanom navalom tekstova iz Turske, gdje svakodnevno izviru informacije o tijeku pregovora bivšeg trenera Dinama i turskog nogometnog giganta. Mnogi od njih su teška naklapanja i spekulacije, stoga je u ovome času još uvijek potpuno neizvjestan rasplet cijele situacije.

Obje su strane zainteresirane, no tu još uvijek postoji cijeli niz detalja koji ih mogu razdvojiti. I stoga je baš sve još uvijek prilično otvoreno.

Dva turska velikana, dva Hrvata, dvije potencijalno velike priče. Samo, je li im Turska doista suđena? Priče definitivno nisu neutemeljene, objave tekstova uostalom uvijek sugeriraju ono o dimu i vatri. Ili, kako bi rekao pokojni Židak, neka se piše, pa makar i - istina...

Linker
18. travanj 2024 06:13