Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
U IŠČEKIVANJU DOGOVORA

BJELICA POSTAJE DŽOKER NAJBOGATIJEG NASLJEDNIKA U DRŽAVI! Preporuke bivšeg trenera Dinama savršeno odgovaraju deklariranom ljubitelju 'Balkanaca'...

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 02. svibanj 2020. 22:37

Nenad Bjelica džoker je u rukavu Alija Koça u kampanji za novi predsjednički mandat u Fenerbahçeu. 53-godišnji predsjednik, izdanak najbogatije turske obitelji, preuzeo je 2018. dužnost iz ruku karizmatičnog Aziza Yildirima koji je najpopularniji turski klub vodio punih 20 ljeta.

Yildirim je visoko podignuo letvicu kada je trofejnu dvoranu popunio sa šest naslova nacionalnog prvaka i više kupova. Koç još čeka prvi komad srebrnine, sljedećeg ljeta mu istječe mandat, a jedino s nabildanim trofejnim rejtingom može računati na novu priliku u “Bayernu tog dijela svijeta”, kako Fener predstavlja Otto Barić.

Trenerske preporuke dojučerašnjeg Dinamova šefa savršeno odgovaraju profilu kakav traži Koç, inače deklarirani ljubitelj “Balkanaca i Brazilaca” čiji nogometni izraz odiše “stilom i srčanošću”. Visoki stil Bjelica je Koçu demonstrirao one spektakularne maksimirske večeri u rujnu 2018. kada su plavi pomeli Fener (4-1), a srčanim se predstavio u uzvratu kada je u Istanbulu bez muke ugasio “vrtnu svjetiljku” (0-0). Da je kompletan trenerski paket dokazao je Bjelica uvjerljivo osvajajući naslove prvaka s Dinamom i igrajući ravnopravne utakmice s velikanima poput Benfice.

Fener se vraća treninzima u ponedjeljak (4. svibnja), a klub želi što brže finiširati posao s Bjelicom jer trenera po dolasku u Tursku čeka obvezna 14-dnevna karantena. Sleti li na azijsku stranu Bospora, 48-godišnjak će upotpuniti generacijski trijumvirat hrvatskih trenera. Slaven Bilić je vodio Bešiktaš pune dvije sezone, od ljeta 2013. do ljeta 2015. Obje kampanje završio je na trećem mjestu, kao vrhunac njegova boravka među “orlovima” ostaje eliminacija Liverpoola u 1/16 finala Europske lige.

Bilić se već bio udomaćio u West Hamu kada je u susjedstvo stigao Igor Tudor. Serijom sjajnih predstava na klupi Karabukspora on je u veljači 2017. dobio priliku u Galatasarayu. Sezonu je završio na četvrtom mjestu, zatim odlično krenuo u sljedeću kampanju, ali su prvi ozbiljniji zavoji bili kobni i Tudor je već u prosincu morao isprazniti ured u koji se vratio kultni Fatih Terim.

Bjelica sada dolazi u redove trećeg velikana za čijim su kormilom devedesetih godina boravili Tomislav Ivić (bio i na klupi Galatasaraya) te Otto Barić. Vrata turskih velikana ostaju otvorena hrvatskim trenerima, čeka se prvi koji će svojem klubu isporučiti trofej...

Linker
25. travanj 2024 07:23