USPJEŠNA GODINA

Arija Rizvić: ‘Prije 2020. partijala sam po Berlinu, a moje je društvo bilo i na meti izbacivača‘

Pobjednica showa ‘Zvijezde pjevaju’ je podijelila priče o svojim najboljim dočecima nove godine te skroman plan za ovo Silvestrovo
Arija Rizvić
 Vedran Peteh/Cropix

Redateljici i glumci s talentom za pjevanje, pobjednici HTV-a showa “Zvijezde pjevaju”, 2020. godina, takva šugava, tužna i komplicirana, u poslovnom je smislu, čak i za nju neočekivano, donijela mnoge velike stvari.

Poslovni uspjesi

Osim pobjede u pjevačkom showu u kojem je nastupala s Markom Kutlićem, Arija Rizvić bila je nominirana za Zlatni Studio, za najbolju predstavu godine, zahvaljujući režiji ZKM-ova naslova “Tri X i ja”.

image
Arija i Marko

Odigrala je zatim ulogu u seriji Nove TV “Drugo ime ljubavi” i na kraju je u pandemijskim (ne)uvjetima u Umagu imala premijeru predstave “Da sam ptica”, u kojoj glume Daria Lorenci Flatz i Tarik Filipović.

Doista, to je mnogo uspjeha u jednoj godini…

- Zbilja sam zahvalna 2020. na svim tim događajima i pamtim ću je još dugo po poslovnim uspjesima, uz nadu da ćemo zaboraviti što prije ono loše što je donijela - rekla je diplomirana redateljica koja se usavršavala u radionicama Thomasa Ostermeiera, fotografirajući se za Studio u prostoru Muzeja za umjetnost i obrt, na postavu izložbe “Protreseni MUO”.

Pa takvu karijerno senzacionalnu godinu trebalo bi i proslaviti na glamuroznom ispraćaju stare i dočeku nove 2021., komentiramo. Jasno, tome se možemo samo zajedno nasmijati.

image
Arija Rizvić
Vedran Peteh/Cropix

Riječka ekipa

U sivoj realnosti 2020. na izdisaju, ostaju sjećanja o nekim starim, dobrim dočecima kakvih je u Arijinu životu bilo u većem broju prije korone.

- Najbolje nove godine obilježila su putovanja i isto društvo najboljih prijatelja iz Rijeke, koji su sada svi u Zagrebu - rekla je Arija Rizvić kojoj je općenito najvažnije da sretne trenutke podijeli s tim prijateljima još iz djetinjstva, ma gdje bila zajedno s njima. Upravo je nekoliko takvih sjećanja podijelila s čitateljima uz želje od srca za puno zdravlja u 2021. godini.

Silvestrovo u životu Arije R.

Doček 2015. u Budimpešti

“Novu 2015. godinu proslavila sam sa svojom mamom Jasnom. Sjećam se da smo se odlučile doslovno nekoliko dana prije Nove godine na taj put. Kako smo se malo viđale tu godinu, jer roditelji mi žive u Rijeci, ja u Zagrebu, odlučile smo se na žensko putovanje za nas dvije. Sjećam se dočeka uz šampanjac na brodu koji je plovio Dunavom, pa nastavka u restoranu s autohtonim delicijama i izvedbama mađarskih muzičara.”

2018. i Berlin koji obara

“Doček 2018. pamtim po prvom odlasku u Berlin, grad koji me je oborio s nogu i jedini u kojem bih zasigurno mogla živjeti nakon Zagreba. Sloboda, različitost, puno novih poznanstava i kazalište. Kazalište, kazalište. Pa muzeji, izložbe, koncerti... Potpuno su mi se proširili vidici, životno i umjetnički. Sjećam se da prijatelj i ja nismo imali nikakav plan, hodali smo po gradu i dočekali Novu godinu doslovce lutajući jer nam je bilo samo do toga da osjetimo ludu energiju grada, ponekad bježeći od pirotehničkih sredstava. Ulazak u Novu godinu i 1. siječnja bio je divan jer sam prvi dan te nove 2018. proslavila odlaskom u Schaubühne i to mi je bio ujedno i prvi posjet tom kazalištu.”

2019. i potpuni debakl u njemačkoj prijestolnici

“Spontani doček nove godine u Berlinu, a s velikim očekivanjima nikom ne bih preporučila, osim ako nije unaprijed apsolutno sve isplanirano. Moje društvo i ja zaputili smo se neplanirano u Berlin za novu godinu, u ‘grad partyja’. Smjestili smo se u jedan slatki hotel i odlučili tu večer proslaviti u nekom od najpoznatijih klubova. Potpuno pogrešna odluka: redovi za klubove u Berlinu su svaki vikend uobičajeni, a mi se, eto, nismo sjetili da će za doček u Berlinu biti abnormalni redovi i čekanje. I tako smo mi u 23.30 lagano odlučili krenuti prema klubu Salon - Zur Wilden Renate. Kada smo stigli na odredište, imali smo što vidjeti. Kilometarski red i dva redara, “izbacivača”, koji su malo puštali ljude u klub pa malo ne. Odmah smo se ‘balkanski sprijateljili’ s jednim društvom Nijemaca i Španjolaca i uspjeli ubrzati svoj dolazak pred ulaz. Bilo je već pet minuta do ponoći. Kad ono, dvoje iz naše ekipe uspješno je ušlo u klub, a dvoje nije. I dogodi se da taj jedan prijatelj koji nije bio pušten prekrši pravilo i zakorači u klub i - hopla. Izbacili su ga. Svi smo bili u tom trenutku razdvojeni, točnije sami. Odjekuje ponoć, vatromet, petarde, galama, pola prijatelja je na izlasku iz kluba, pola doslovno na cesti. Sretna Nova! Nakon dobrih pola sata traženja jedni drugih, ulazimo u taksi i vraćamo se u hotel”. 2019. pamtim po prekrasnim stvarima. U toj godini napravila sam dvije predstave, dječju predstavu ‘Čudesno vodstvo Julija Klovića’, posebno napravljenu za Galeriju Klovićevi dvori, a s kojom smo i gostovali na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku. Zatim tu je predstava ‘Tri X i ja’ nastala u suradnji s autorom teksta Filipom Nolom i koja mi je ostala u posebnom sjećanju. Uz to sam ostvarila i svoju prvu ulogu u seriji Nove TV ‘Drugo ime ljubavi’, a koju smo snimali gotovo punih godinu dana i to mi je bilo genijalno iskustvo i projekt na kojem sam dobila i neke nove ljude u svom životu. U toj godini prvi put sam stala i na daske HNK Zagreb, i to kao glumica. Ulogu Margarete odigrala sam u predstavi ‘Faustov Mefisto’ (r. Marko Juraga) i glumila uz Nikšu Kušelja, Jasnu Bilušić, Slavka Juragu, Momčila Otaševića. itd. Pjevala uživo s bendom. Prekrasan osjećaj i nezaboravno iskustvo.”

Društvene igre na dočeku 2020.

“Proslavu 2020. u preslatkom stanu najbolje prijateljice Franke spominjemo često u posljednje vrijeme i smijemo se. Sve je bilo spontano i ulazak u novogodišnju noć počeo je igranjem igre Alias u koju smo se toliko zanijeli da smo se sjetili da je nova godina tek kad je počeo vatromet”

U 2021. želim samo zdravlje svima

“Moje društvo i ja se stalno šalimo da smo si mi na neki način ‘urekli’ ovu godinu novogodišnjom proslavom 2020. i to kad smo je odlučili slaviti u stanu, a tad smo imali toliko izbora i zapravo je stan pao kao odabir jer se nismo mogli usuglasiti (netko je htio restoran, netko trg, netko klub, hotel...). Eh, da smo znali… Šalu na stranu. Ovu novogodišnju noć, naravno, kao i svi, proslavit ću opet u stanu, u najužem krugu obitelji. Bitno je samo da smo svi mi i ljudi oko nas zdravi i na broju, i u toploj nadi da ipak u 2021. nećemo morati biti više toliko u kućama kao što smo bili ovu i da situacija s koronom prođe što prije i u najboljem redu za cijeli svijet, a sve izlaske ćemo lako nadoknaditi.”

image
Arija Rizvić u Berlinu
image
Budimpešta Budimpešta
image
Društvene igre na dočeku 2020.
image
Doček 2020. godine
image
2019. godina
image
Doček nove 2018. u Berlinu
image
Doček 2015. u Budimpešti
image
Doček nove 2018. u Berlinu
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 18:11