CHRISTOF STACHE Afp
GOROPADNA PREDSTAVA

Čudesni Bayern s Hrvatom u prvih 11 nanio njemačkoj momčadi najveći gostujući poraz u povijesti

Sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu, kada su Bavarci zabili četiri pogotka
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 18. rujan 2021. 17:55

U 5. kolu Bundeslige nogometaši Bayerna upisali su još jednu uvjerljivu pobjedu, protiv gostujućeg Bochum slavili su u subotu sa čak 7:0.

Bayern je očito uhvatio radnu temperaturu, od pobjede nad Borussijom D. u njemačkom Superkupu do danas Bavarci su nanizali su sedam pobjeda u tri natjecanja. Julian Nagelsmann očito je pronašao dobitnu formulu, uspješno miksa postave i za sada mu ide jako dobro. Protiv Bouchuma pitanje pobjednika riješeno je vrlo brzo, na koncu su zabili sedam pogodaka, nanijevši mu najveći poraz gostima u povijesti u Bundesligi.

image
Leroy Sane
CHRISTOF STACHE Afp

Leroy Sane, čovjek za kojeg su Manchester Cityju iskrcali 50 milijuna eura, tek je pod Nagelsmannom počeo igrati kako se to od njega očekuje. Pogodio je 25-godišnjak iz slobodnog udarca za 1:0, namijestio je pogodak Kimmichu za 2:0, sigurno da i Hansi Flick koji protekle sezone nije uspio od Sanea izvući najbolje što može, s velikim veseljem gleda na uspon forme vižljastog krila.

image
CHRISTOF STACHE Afp

Za Bayern je to posebno važno zbog činjenice da Kingsley Coman opet ima zdravstvenih problema, Francuz je bio na manjoj operaciji srca jer mu je otkrivena aritmija i jednog vrijeme neće biti u konkurenciji. Kakva bi to pak bila utakmica Bayerna da je pogotkom ne začini Robert Lewandowski, istina zabio je tek za 5:0, ali dostatno za novi rekord. Naime, 13. ligašku domaću utakmicu bio je strijelac, to nitko prije njega nije napravio, a ovo mu je 19. utakmica u svim natjecanjima u kojoj je postigao barem jedan gol. Impresivne brojke napadača koji je nedavno napunio 33 godine, ali to se na njegovim prezentacijama ne vidi.

Sam je najavio kako će igrati još najmanje četiri godine i smatra da će biti na ovoj razini. Bude li tako onda će i rekord Gerda Müllera od 365 bundesligaških pogodaka doći u opasnost. S današnjim Poljak je došao do 284.

image
Josip Stanišić (lijevo)
CHRISTOF STACHE Afp

Josip Stanišić opet je bio u početnoj postavi, Nagelsmann očito vjeruje mladom hrvatskom reprezentativcu kojem je ovo bio već sedmi nastup ove sezone. Igrao je do 62. minute jer je bio opterećen žutim kartonom, pa trener Bavaraca nije htio riskirati mogućnost još jednog kartona u dvoboju koji je odavno već bio riješen.

Andrej Kramarić i dalje je bez pogotka u novoj sezoni, a kada on ne zabija ili barem asistira ni Hoffenheimu ne ide, danas su u Bielefeldu odigrali bez pogodaka, ali dvoboj je bio sve samo ne dosadan.

Već u prvih 10 minuta domaći su imali tri kolosalne prigode, ali nisu uspjeli zabiti ni kada je pred njima bio prazan gol, Wimmer je bio nesretnik koji je promašio nemoguće, Hack je potom pogodio vratnicu, a nakon 20. minute ukazali su se gosti, koji su također imali niz prigoda, Kramarić ih je sam promašio četiri, ali na kraju je sve završilo početnim rezultatom. Hrvatski reprezentativac odigrao je cijelu utakmicu i zaradio žuti karton.

Linker
12. travanj 2024 02:03