ANDREAS GEBERT
DANI OLMO REZERVA

Kad Lewa ne zabija, Bayern ne dobija: Leipzig dvaput vodio, Coman s tri asista iščupao bod

Domaćin je sačuvao prvo mjesto na ljestvici Bundeslige, baš kao i dva boda prednosti ispred RB-a.
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 05. prosinac 2020. 20:55

U derbiju 10. kola Bundeslige u Muenchenu su Bayern i RB Leipzig odigrali 3-3. Dvije prvoplasirane momčadi prvenstva odigrali su ljepoticu dosadašnjeg dijela prvenstva, s šest golova i bez pobjednika.

Goste iz Leipziga je u 19. minuti u vodstvo doveo Francuz Christopher Nkunku, no izabranici Hansija Flicka su su prvo izjednačili golom 17-godišnjeg Engleza Jamala Musiale, a samo četiri minute kasnije iskusni Thomas Müller je pogodio za 2-1 europskih prvaka. Ipak, na odmor se odlazi s 2-2 jer je precizan bio Nizozemac Justin Kluivert.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Šveđanin Emil Forsberg pogađa za novo vodstvo gostiju, a europskog prvaka spašava od poraza Müller u 75. minuti. Kod sva tri pogotka Bayerna asistirao je isti igrač, Kingsley Coman. Dani Olmo ušao je za goste u 72. minuti.

U sjeni derbija između Bayerna i RB Leipziga ostali su drugi dvoboji 10. kola, u petak je igran berlinski derbi nakon kojeg su više razloga za zadovoljstvo imali navijači Herthe koja je preokrenula Union na Olimpijskom stadion. U subotu su pak obje Borussije remizirale na gostovanjima, dortmundska u Frankfurtu, dok je momčad iz Mönchengladbacha osvojila bod u Freiburgu. Wolfsburg je i dalje neporažen u prvenstvu, jedini uz Bayer, no previše imaju neriješenih ishoda i nisu na samom vrhu.

Vukovi su uzeli bod kod Kölna koji je proteklog vikenda prekinuo crnu seriju bez pobjede, jučer su tražili drugu, ali naletjeli su na vrlo dobar Wolfsburg za kojeg je od prve minute zaigrao Josip Brekalo. Marin Pongračić vratio se u konkurenciju nakon što je prebolio koronu, međutim, u subotu ga je trener Glasner ostavio na klupi. Köln je igrao vrlo učinkovito, napose u prvom dijelu, iskoristili su obje svoje šanse i na odmor su otišli s prednošću, premda se vidjelo da su gosti bolja i tehnički moćnija ekipa. Odmah na početku drugog dijela Weghorst je izjednačio i do kraja utakmice gledali smo pokušaje gostiju da dođu do pobjede, ali obrana domaćina uspjela je otkloniti sve opasnosti i na kraju su se obje momčadi zadovoljiti s bodom. Köln je tako ostao i 11. domaću utakmicu bez pobjede, rekord je to u njihovih 49 nastupa u Bundeslige, dok je u 24. sezoni otkako su prvoligaši, Vukovi po prvi puta nakon 10 kola neporaženi.

Dortmundska Borussia stigla je u Frankfurt bez nekoliko važnih igrača, jasno Erling Haaland je najbitniji među njima. U nedostatku klasičnog napadača, Yousouffa Moukoko ipak je tek 16-godišnjak, Lucien Favre zaigrao je s Brandtom kao najisturenijim igračem. Osim Haalanda švicarski stručnjak nije mogao računati ni na oba bočna braniča, Meuniera i Guerreira, te stopera Akanjija. Vidjelo se to na terenu, Eintracht je od prve minute bio bolji, do vodstva koje je stiglo već u 9. minuti, a treća je bila sreća. Hinterregger je uputio dugu loptu koju je Kamada majstorski pretvorio u vodstvo. Do odmora su obje momčadi promašile prigode, a u poluvremenu Favre je uveo Moukoka, a bolju igru crno-žuti su naplatili u 56. minuti. Sancho je proigrao Reynu, a 18-godišnji Amerikanac s ruba kaznenog prostora pogađa rašlje nemoćnog Trappa. I koliko god su gosti tražili put do pobjede, na kraju je završilo 1:1.

Borussiju M. u srijedu čeka odlučujuća utakmica u Ligi prvaka, poraz u Madridu kod Reala značio bi vrlo vjerojatno preseljenje u Europsku ligu. Generalna proba u Freiburgu završila je bez pobjednika, domaći su osim dva pogotka, dva puta gađali i okvir vratiju Sommera, na kraju je bod bio dobar za momčad iz Mönchengladbacha.

U derbiju začelja Arminia je bila bolja od Mainza, prekinuvši crni niz od sedam poraza. Bila je to utakmica u kojoj su domaći zabili oba pogotka iz daljine, potom su se dobro branili, gosti su uspjeli zabiti samo jedan i promašiti veliku prigodu u završnici za bod.

Linker
18. travanj 2024 18:01