LIONEL URMAN/DDP USA/PROFIMEDIA Lionel Urman/Ddp Usa/Profimedia
PROCURILE SU BROJKE

Niko Kovač ima bogat ugovor! Samo jedan trener u Bundesligi zarađuje više od bivšeg izbornika Vatrenih

Pred hrvatskim stručnjakom težak je zadatak, mora vratiti klub na razine europskog nogometa.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. srpanj 2022. 18:26

Njemački list Bild objavio je u srijedu listu 18 trenera u okviru njemačke nogometne Bundeslige zajedno s njihovim pripadajućim godišnjim prihodima. Podatak koji hrvatsku javnost ponajviše zanima jest taj da je Niko Kovač na visokom drugom mjestu po godišnjoj zaradi među stručnjacima u elitnom rangu njemačkog nogometa.

S otprilike četiri milijuna eura godišnje, koliko zarađuje po netom potpisanom ugovoru u Wolfsburgu, Kovač se svrstao odmah iza vodećeg, neprikosnovenog Juliana Nagelsmanna. Bayernov strateg zarađuje pak, dvostruko više od Kovača, čak osam milijuna eura po sezoni.

image

Godišnje plaće bundesligaških trenera

SCREENSHOT BILD

Kovač je na drugom mjestu s 4, a iza njega su trener dortmundske Borussije, Edin Terzić sa 3.5 milijuna eura godišnje, dok četvrto mjesto dijele Gerardo Seoane (Bayer L) i Domenico Tedesco iz RB Leipziga koji godišnje u džep pospreme 2.5 milijuna eura po važećim ugovorima. Zanimljivo je, najnižu plaću po Bildu u njemačkoj Bundesligi trenutno ima Enrico Maaßen, trener Augsburga prima 700 tisuća eura.

Nedvojbeno je dakle, Kovač je na novom poslu dobio i veliki ugovor, što će ga obvezati da u nadolazećoj sezoni vrati Wolfsburg na razine europskog nogometa. Prošlu sezonu Zeleni su završili tek na 12. mjestu,

Linker
23. travanj 2024 15:32