MAX ELLERBRAKE Dpa Picture-alliance Via Afp
SLAB ULAZAK U SEZONU

Niko Kovač ljut: ‘Ako je naš slogan - ‘rad, nogomet i strast‘, onda ne moramo ići daleko, nego ga se držati‘

‘U Bundesligi ne možeš igrati mekano, moraš biti prisutan u svakom trenutku, u duel ulaziti čvrsto i oštro‘
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 07. kolovoz 2022. 22:06

Nije to bio uvod u prvenstvo kakav je zamislio Niko Kovač. Protiv donedavnog drugoligaša Werdera osvojili su samo bod na svom terenu izjednačivši u završnici. Strijelac je bio povratnik Josuha Guilavogui, defenzivni vezni koji je posljednji pogodak u Bundesligi zabio 23. prosinca 2018. godine. Negdašnji kapetan Vukova protekle sezone bio je na posudbi u Bordeaxu, s kojim je ispao u drugu francusku ligu. Vratio se nazad u Wolfsburg, ali nije više prvi izbor, no prekjučer ga je Kovač uveo na poluvremenu, a 31-godišnjak vratio mu je pogotkom za bod.

- Nisam baš poznat po zabijanju pogodaka, stoga sam ovaj žestoko proslavio jer je iza mene teška sezona u Bordeauxu, toliko teška da mi je bila dijagnosticirana depresija - priznao je Guilavogui.

- Sada je sve lakše, opet se veselim utakmicama i smijem se kao prije. To nije važno samo za nogomet, nego i život općenito. Svi se mi morao boriti i ostati što je moguće više pozitivni. Jasno da postoji tama u našim životima, ali puno je više svjetla oko nas - zaključio je bivši francuski reprezentativac, koji još uvijek nije siguran hoće li ostati među Vukovima.

Naime, on je jedan od igrača koji mogu otići dođe li prava ponuda, ugovor s Vukovima veže ga do ljeta sljedeće godine. No, nastavi li u ovom ritmu, možda će ga Kovač ostaviti u Wolfsburgu, jer Guilavogui u svakom trenutku daje sve od sebe na terenu, a poznato je da bivši hrvatski izbornik baš takve igrače izuzetni cijeni. Baš o nedostatku želje i borbenosti govorio je nakon dvoboja s Werderom.

- Od prve minute vidjelo se da igrači Werdera više žele. Oni su ulazili u svaki dvoboj, izveli su na terenu sve ono što su radili na treningu - započeo je 50-godišnjak koji se nakon 144 tjedna vratio u Bundesligu.

image
RONNY HARTMANN Afp

Dobar dio prvog poluvremena Werder je bio taj koji je diktirao tempo, dobivali su duele, ali poveo je Wolfsburg iz prve suvisle akcije, Lukas Nmecha majstorski je prebacio Pavlenku. Tada je izgledalo kako će Wolfsburg opravdati ulogu favorita, no 12 minuta kasnije gosti su imali vodstvo. Niko Kovač puno je radio u aut liniju, pokušavao je podići svoju momčad, ali do kraja prvog dijela Wolfsburg nije napravio ništa spomena vrijednog.

- U Bundesligi ne možeš igrati mekano, moraš biti prisutan u svakom trenutku, u duel ulaziti čvrsto i oštro. Nama je to nedostajalo - nastavio je kritizirati svoje igrače Niko Kovač.

Do izjednačenja su stigli šest minuta prije kraja, pogotkom neočekivanog junaka Guilavoguia. Na kraju moraju biti zadovoljni tim bodom, pogotovo što je u samoj završnici Casteels obranio zicer Duckscha.

- Ako je naš slogan - "rad, nogomet i strast", onda ne moramo ići daleko, nego ga se držati. Bez njega bit će nam izuzetno teško. Stoga imam pravo predbaciti svojoj momčadi da nije igrala dobro niti je bila dovoljno čvrsta i borbena - zaključio je Kovač.

Već na prvom koraku se hrvatski stručnjak suočio s problemom za koji mora što prije riješiti, pogotovo ako znamo da ga sljedeće kolo čeka najteže moguće gostovanje. Raspucani Bayern dočekat će Vukove koji se u Münchenu nikada nisu dobro osjećali, osvojili su tek dva boda u 25 dolazaka u bavarsku metropolu...

Linker
23. travanj 2024 04:40