Ivan Šunjić će Englesku zamijeniti Njemačkom

 ACTION FOTO SPORT Nurphoto Via Afp
ODLIČAN POSAO

Novi Hrvat u Bundesligi! Modri su se nadali milijunima već ovog ljeta, ali od njih neće biti ništa?!

Najmanje deset hrvatskih nogometaša će igrati u njemačkoj Bundesligi sljedeće sezone.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. srpanj 2022. 16:12

Širi se hrvatska kolonija u Bundesligi. Prošle sezone su u njemačkom prvenstvu igrali Andrej Kramarić, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Marin Pongračić, Josip Stanišić i Kristijan Jakić, a u sljedećoj će broj Hrvata biti veći. Od ovog seksteta nitko nije otišao iz Bundeslige, došli su Bartol Franjić, Hrvoje Smolčić i Filip Uremović, a još jedan Hrvat upravo je potpisao za člana kluba iz njemačkog prvenstva

Naime, berlinska Hertha koja se proljetos u kvalifikacijama spasila od ispadanja iz Bundeslige objavila je kako je Ivan Šunjić, 25-godišnji defenzivni veznjak njen novi igrač. On je na Otok, u sada svoj prošli klub Birmingham otišao u ljeto 2019., a za taj je kolektiv odigrao 132 utakmice. Karijeru dakle, nastavlja u Berlinu.

Nijemci ne špekuliraju o tome koliko će Hertha platiti za Šunjića, ali u svakom bi slučaju u cijeloj priči mogao dobro zaraditi i Dinamo. Naime, Modri su od Birminghama prije tri godine dobili odštetu od 8 milijuna eura, ali su prilikom prodaje u ugovor dodali klauzulu po kojoj u Maksimir dolazi 30% od sljedećeg Šunjićevog transfera. Ipak, pošto je ovog ljeta Šunjić u Herthu došao samo na posudbu uz pravo (ne i obvezu!) otkupa Herthe sljedećeg ljeta, ti milijuni sigurno neće na Maksimir doći ovog ljeta.

Englezi će tada vjerojatno pokušati dobiti onoliko koliko su uložili, a u transferu od 8 milijuna eura, Dinamu bi pripalo 2,4 milijuna. Inače, Transfermarkt Šunjića procjenjuje na 4 milijuna eura, a kada bi Hertha platila toliku odštetu, zagrebački klub bi dobio 1,2 milijuna.

Linker
15. travanj 2024 08:19