Benjamin Šeško

 NATASA KUPLJENIK/MI-PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Natasa Kupljenik/mi-press/Shutterstock Editorial/Profimedia
PRELOMIO JE

Slovensko čudo od djeteta je odabralo: Neće u redove bivšeg europskog prvaka, ondje kreće masovni egzodus

Njemački klub u istom je danu odradio dva vrhunska transfera i dobro se pojačao.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. kolovoz 2022. 18:47

Dva sjajna, štoviše i spektakularna transfera u istom je danu odradio RB Leipzig. Njemačka je mašinerija upregnula snage na tržištu, a dio je posla išao po već dobro uhodanom modelu između dva sestrinska kluba. Tako je Leipzig iz Salzburga već riješio ogromno pojačanje za sljedeće ljeto. Od 1. srpnja 2023. godine igrač Leipziga postat će 19-godišnji napadač Benjamin Šeško. Slovenski reprezentativac dogovorio je sve uvjete s novim klubom, a na ponude europskih velikana, PSG-a, Manchester Uniteda i Chelseaja samo je odmahnuo glavom.

Talijanski transfer-guru Fabrizio Romano prenosi da je Šeško jako htio preći baš u Leipzig, a odgovara mu i to da još jednu sezonu ostane u Austriji gdje će imati veliku ulogu u momčadi. Ugovor na pet godina, do lipnja 2028. godine već je potpisan.

Istovremeno, za svega 18 milijuna eura plus pripadajuće bonuse u Leipzig se vraća Timo Werner. U Chelseaju nisu imali ništa protiv da ga prodaju, i to daleko ispod cijene za koju su ga prije dva ljeta doveli na Stamford Bridge. Podsjetimo, Werner je tada koštao 53 milijuna eura, a umjesto golova, asistencija i spektakularnih akcija ostat će upamćen uglavnom po epskim promašajima koje je u prethodne dvije godine izvodio i u klubu, ali i u njemačkoj reprezentaciji.

Werner od ovog ljeta i Šeško od sljedećeg trebali bi predvoditi napad Leipziga kada, pretpostavlja se, sljedećeg ljeta klub u velikom transferu napusti francuska zvijezda, Christopher Nkunku.

Spomenimo i to da bi Wernerov odlazak mogao biti samo prvi u nizu onih iz Chelseaja. Marcos Alonso na korak je do dogovora s Barcelonom, Ross Barkley je želja mnogih engleskih klubova, a nije tajna da trener Thomas Tuchel više ne računa niti na Michyja Batshuayija, Ethana Ampadua, Billyja Gilmoura, Kenedyja te Calluma Hudson-Odoija koji je zatražio da ga klub pusti na posudbu.

Chelsea se pak, na strani ulaznih transfera i dalje nada jednom provjerenom napadaču, a najradije bi doveli Pierre-Emericka Aubameyanga kojeg Barcelona želi prodati kako bi si oslobodila prostor za registraciju igrača u La Ligi. Želje za posljednji red i dalje su Wesley Fofana iz Leicestera, kao i hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol, koji tako ipak neće biti dio najavljivane razmjene za Wernera u Leipzig.

Linker
24. travanj 2024 14:30