Jamal Musiala

 SOEREN STACHE Dpa Picture-alliance Via Afp
RUTINSKA POBJEDA

VIDEO: Bayernov dragulj uništio Kovača, pogledajte kakav su mu doček priredili na Allianz Areni

Pokušao je bivši hrvatski izbornik nešto zatvorenijom varijantom iznenaditi Bavarce. Nije uspio...
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 14. kolovoz 2022. 19:35

Jamal Musiala, dečko kojem je tek 19 godina, na početku sezone prvo je ime Bayerna. U Superkupu i u prvoj utakmici prvenstva proglašen je za igrača utakmice, bio je strijelac i asistent na oba dvoboja, ali te statističke kategorije skrivaju dojam nogometaša koji bi mogao obilježiti sljedeće desetljeće Bavaraca i Elfa. Lakoća driblinga, potezi koje izvode posebni igrači, samo su dio njegova repertoara. Do početka ove sezone bilo je njegovih dobrih partija, ali sada se učvrstio u prvoj momčadi i teško će ga netko izbaciti. Danas je opet pokazao raskoš svog talenta, probio je bunker Wolfsburga i usmjerio dvoboj prema novoj pobjedi Bayerna.

Niko Kovač danas je nakon 1.023 dana vodio utakmicu na Allianz Areni, prvi puta od otkaza vodio je momčad protiv bivšeg kluba, Bayerna.

>>> POGLEDAJTE DOČEK ZA NIKU KOVAČA NA ALLIANZ ARENI <<<

image

Niko Kovač

SOEREN STACHE Dpa Picture-alliance Via Afp

Svjestan posla koji ga čeka pokušao se zatvorenijom varijantom oduprijeti aktualnom prvaku. Zaigrao je u sustavu 4-5-1, umjesto Josipa Brekala od prve minute zaigrao je Josuha Guilavogui, čovjek koji je svojim pogotkom donio bod u prvoj utakmici protiv Werdera. Francuz je tipični defenzivni vezni, njegova primarna zadaća je razgradnja suparničke igre. S druge strane Julian Nagelsmann izveo je identičnu postavu kao u prve dvije natjecateljske utakmice, dvoboj Superkupa protiv RB Leipziga u kojem su slavili 5:3, te dvoboj prvog kola kada su projurili Frankfurtom i slavili 6:1.

Početak dvoboja pripao je gostima, čvrsti blok dao je početnu prednost gostima koji su imali dvije prigode, čak su natjerali Daviesa na paničnu reakciju nakon koje je Kanađanin pogodio vlastitu vratnicu. Međutim, nakon toga Bavarci su preuzeli stvari u svoje noge, Mane je zabio pogodak koji je poništen zbog zaleđa, Pavard je pogodio vratnicu, a u 33. minuti Musiala je još jednom pokazao klasu. Dobio je loptu između dva gostujuća igrača, izgledalo je kako će oni otkloniti potencijalnu opasnost, jer sve se događalo na 25 metara od gola Casteelsa. Musiala je uspio iščeprkati loptu i onda je potegao neuhvatljivo za vratara gostiju. Majstorski potez igrača kojeg zbog krhke građe zovu Bambi...

Gosti se više nisu uspjeli nametnuti, Bayern je kontrolirao zbivanja na travnjaku, nisu stvarali previše prigoda, ali kada bi god stigli pred gol bilo bi opasno, a do kraja prvog dijela Müller je na sebi svojstven način poduplao vodstvo svoje momčadi, podmetnuo je nogu pri udarcu Kimmicha i prevario Casteelsa.

U nastavku nije bilo previše uzbuđenja, Bayern je zabio još jednom, opet je strijelac bio Mane i opet je gol poništen zbog zaleđa. Od pet Hrvata zaigrao je samo Josip Brekalo za goste, ušao je u 83. minuti, Bartol Franjić zbog ozljede propustio je današnji ogled, a Marin Pongračić i dalje je van kadra prve momčadi. Josip Stanišić ostao je na klupi Bavaraca na kojoj nije bilo Gabrijela Vidovića, a spomenimo da su aktualni prvaci produžili sponzorski ugovor s Deutsche Telekomom koji će im do 2027. godine donijeti novih 250 milijuna eura.

Linker
19. travanj 2024 05:41