Josip Brekalo
 CATHRIN MUELLER Afp
BAYERN PRVAK

VIDEO: Kakav dan Hrvata! Brekalo zabio tri komada, Kramarić u 13 minuta dao gol i dvaput asistirao

Brekalo je odigrao svoju daleko najbolju utakmicu sezone, a Kramarić je opet bio izvanredan
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 08. svibanj 2021. 17:36

Dan kada je Bayern osvojio novi naslov prvaka obilježili su bivši nogometaši Dinama. Josip Brekalo postigao je hat-trick u pobjedi Wolfsbruga nad Unionom, Andrej Kramarić u preokretu protiv Schalkea sudjelovao je s pogotkom i dvije asistencije, a u listu strijelaca upisao se i Dani Olmo u porazu RB Leipziga kod Borussije D. Upravo je taj rezultat promovirao Bayern u prvaka i prije nego što je momčad iz Münchena odigrala dvoboj s Borussijom M.

Josip Brekalo navodno je na meti Liverpoola, Jürgen Klopp po nekim izvorima hrvatskog reprezentativca vidi kao sjajnu nadopunu ofenzivnom dijelu svoje momčadi. Za sada je cijela priča u sferi nagađanja, ali ako je trener Redsa gledao ogled Wolfsburga i Uniona onda će ubrzati stvari jer bi na hrvatskog reprezentativca oko mogli baciti i drugi klubovi. Zna se da ga Vukovi ne žele prodati ispod 20 milijuna eura, a odigra li do kraja sezone na današnjoj razini, ta bi cijena mogla rapidno narasti. Prvi puta u seniorskoj karijeri zabio je hat-trick i to u jubilarnoj 100. utakmici za Wolfsburg.

image
Josip Brekalo protiv Uniona
SOFASCORE

Grafika: SofaScore za SN

Brekalovo znanje nikada nije bilo sporno, no njegovoj igri nedostajali su golovi i asistencije. Možda je danas bila prekretnica u karijeri koja ima sve preduvjete da bude na tragu najboljih hrvatskih nogometaša. Wolfsburgu je ova pobjeda bila iznimno važna jer love Ligu prvaka, trenutačno su treći. Brekalo je svoj show započeo u 12. minuti odličnim udarcem sa 16 metara, nastavio ga je u 63. uz malo sreće, lopta se odbila od bloka i postala neuhvatljiva za vratara Luthea, koji je Hrvata umalo spriječio u postizanju hat-tricka na isteku 90. minute. Naime, obranio mu je prvi pokušaj, ali je Brekalo bio priseban i pospremio je odbijanac u mrežu. Trener Glasner izvukao ga je u nadoknadi, šteta što nije bilo gledatelja, sigurno bi pobrao ovacije s tribina Volkswagen Arene. Marin Pongračić s klupe je odgledao Brekalove majstorije, a na suprotnoj strani Petar Musa igrao je do 68. minute.

image
Andrej Kramarić protiv Schalkea
SOFASCORE

Grafika: SofaScore za SN

Od danas je Andrej Kramarić vlasnik još jednog rekorda. Postao je, naime, Hrvat koji je postigao najviše pogodaka u jednoj bundesligaškoj sezoni, protiv budućeg drugoligaša Schalkea zabio je 18. puta ove sezone. Protekle jeseni Schalke je ostvario samo jednu pobjedu i to protiv Hoffenheima, bila je to prava blamaža gostiju iz Sinsheima koji su doma otišli s četiri lopte u mreži, bez postignuta pogotka. Jasno je bilo da su željeli uzvratiti za taj bolan poraz, no nakon prvog dijela izgledalo je kako Rudari ostvariti i drugi trijumf u međusobnim ogledima ove sezone, na odmor su otišli s dva gola prednosti. No, u 13 minuta nastavka domaći su potpuno preokrenuli dvoboj i to u režiji Andreja Kramarića. Prvo je zabio iz slobodnog udarca, a potom je dva puta asistirao i domaći su poveli, a pobjedu su na kraju i potvrdili četvrtim pogotkom.

Odlična utakmica odigrana je u Dortmundu, Borussia je u naletu, lovi Ligu prvaka i protiv Leipziga trebala im je pobjeda. Bili su na dobrom putu, poveli su 2:0 pogocima Reusa i Sancha, ali Bikovi su se vratili preko Klostermanna i Olma. No, posljednju riječ na utakmici imali su domaći, Sancho je zabio svoj drugi gol i osigurao crno-žutima peti trijumf u nizu, a Bayernu titulu prvaka.

Bayern šest, Lewandowski tri

Nogometaši Bayerna svladali su Borussiju Moenchengladbach s uvjerljvih 6-0 (4-0) na svojoj Allianz Areni i tako proslavili deveti uzastopni naslov prvaka Njemačke, a ukupno 31. u klupskoj povijesti.

Bayern je već prije dvoboja i matematički osigurao novi trofej namijenjen prvaku, jer je Borussia Dortmund svladala RB Leipzig pa su Bavarci već tada ostali nedostižni za najbliže konkurente.

No, onda su još i napunili mrežu Moenchengladbacha pri čemu je najbolji svjetski napadač Robert Lewandowski postigao još jedan 'hat-trick' i došao do 39 pogodaka u ovoj bundesligaškoj sezoni, što je samo jedan manje od rekorda koji je prije 39 godina postavio Gerd Mueller.

Poljak je načeo mrežu gostiju već u 2. minuti na asistenciju Alabe. Na 2-0 je povisio Thomas Mueller u 23. minuti, a Lewandowski je ponovno zatresao mrežu u 34. minuti. Deset minuta poslije Poljak je asistirao za pogodak Kingsleyja Comana. U 66. minuti je Lewandowski kompletirao hat-trick realiziranim kaznenim udarcem, a konačnih 6-0 postavio je Sane u 86. minuti.

Dva kola prije kraja Bayern ima 74 boda, deset više od drugoplasiranog RB Leipziga. (Hina)

Pogledajte Brekalov drugi pogodak:

Pogledajte Brekalov treći pogodak:

Pogledajte Kramarićev pogodak iz slobodnog udarca:

Linker
22. travanj 2024 01:32