DANIEL ROLAND Afp
FINANCIJSKI PROBLEMI

Zbog velike krize morat će prodati Andreja Kramarića? ‘Ovo je neizbježno! Ali mi ne želimo prodavati...‘

‘Čak ako i nećemo biti u mogućnosti produžiti ugovor, ne želimo prodavati igrače ispod cijene‘.
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 08. ožujak 2021. 22:20

Hoffenheim ove sezone igra po sistemu toplo-hladno, nedavno su ispali i iz Europe i do kraja sezone preostaje im samo odrađivanje posla. Prihod od Europe sljedeće sezone neće biti stavka na koju će moći računati u proračunu, a prihodi su ionako smanjeni zbog koronavirusa, pa u klubu razmatraju nepopularan potez, smanjenje plaća igračima.


- Ovo je neizbježno, moramo ćemo se prilagoditi novonastaloj situaciji - najavio je direktor Alexander Rosen.


- Troškovi i prihodi moraju biti uravnoteženi, ako je novac od TV prava smanjen, a od ulaznica ga nema, moramo smanjiti troškove, ako ne nađemo nove izvore financiranja.


Zahvaljujući prihodu od 120 milijuna eura koliko su 2019. utržili prodajom Joelintona, Demirbaya i Amirija u Hoffenheimu su preživjeli početno razdoblje korone.


- Dugoročno na takav način nitko više neće moći poslovati - naglašava 41-godišnji direktor bundesligaša, koji ipak vjeruje da neće biti primorani na prodaju najboljih igrača poput Andreja Kramarića, kojem ugovor istječe u ljeto 2022.


- Čak ako i nećemo biti u mogućnosti produžiti ugovor, ne želimo prodavati igrače ispod njihove tržišne cijene, pogotovo ako bismo njihovim odlaskom riskirali kvalitetu momčad i konačni sportski rezultat - zaključio je Rosen.

Linker
18. travanj 2024 19:35