Zlatan Ibrahimović
 Griffiths/Getty Images / Getty Images
ZAJEDNO IMAJU 72 GODINE

DVIJE NOGOMETNE LEGENDE VRAĆAJU SE U EUROPU! Jedan je već izabrao dres uglednog drugoligaša, drugi planira povratak na veliku scenu u Ligama petice

Piše: Iva PrpićObjavljeno: 01. studeni 2019. 19:35

Američki MLS ovih je dana doživio dva ozbiljna udarca, jer je izgubio dvije velike zvijezde - Waynea Rooneyja i Zlatana Ibrahimovića. Iako je riječ o veteranima, njihova imena davala su veliku težinu MLS-u i neće ih biti nimalo lako nadomjestiti.

Nakon godinu i tri mjeseca legendarni engleski napadač Wayne Rooney (34) završio je svoju američku avanturu. Još u kolovozu engleski mediji objavili su informaciju o povratku Rooneyja na Otok, točnije u redove drugoligaša Derbyja u ulozi trenera-igrača, iako su mu ostale još dvije godine ugovora s D.C. Unitedom.

Soccer Football - International Friendly - England v United States - Wembley Stadium, London, Britain - November 15, 2018  England's Wayne Rooney applauds their fans after the match   REUTERS/Darren Staples
REUTERS/Darren Staples

Ibrahomović (38) je u nešto drugačijoj poziciji, nije još službeno potvrdio gdje planira nastaviti karijeru, ali sve je više, manje jasno iz njegovih izjava.

- Italija je moj drugi dom. Poslušat ću sve ponude, ali želim se boriti za najviše ciljeve. I dalje sam igrač koji čini razliku, i dalje mogu postiću 20 golova po sezoni u Serie A - rekao je u nedavnom intervjuu za talijanske medije Zlatan Ibrahimović.

Negdašnji član Intera, Juventusa, Milana, PSG-a i Manchester Uniteda nije želio otkriti konačnu odluku oko odlaska iz MLS-a.

- I dalje imam dva puna mjeseca pod ugovorom, vidjet ćemo što će se dogoditi. Ukoliko ostanem, MLS će biti zanimljiv i mnogi će ga obožavatelji nogometa pratiti. Ukoliko odem, nitko se neće sjećati što je MLS - izjavio je Ibrahimović.

Ipak, opće je mišljenje da je Ibrahimovićeva epizoda u američkom nogometu završena, te da će se Šveđanin vratiti u Europu.

Linker
19. travanj 2024 15:32