JOHANN SCHWARZ Apa-picturedesk Via Afp
ZANIMLJIVA PRESICA BEČANA

‘Ako smo autsajderi protiv Dinama, ne znači da nemamo ni promila šanse. Imam samo četiri riječi...‘

‘Morat ćemo za pobjedu ići preko naših krajnjih granica i vjerujem da smo na to spremni‘.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. listopad 2021. 17:48

Baš se poklopilo, u srijedu se napunilo točno 50 godina od prvog dvoboja Dinama i Rapida u Europi. Igralo se u Maksimiru 20. listopada, prva utakmica drugoga kola Kupa UEFA-e. Modri su vodili 1:0 i 2:1 (oba gola zabio je Kafka), Rapid je u Beč odnio odličnih 2:2. Dva tjedna poslije, 3. studenoga, utakmica je u Beču završila 0:0 i Rapid je prošao dalje. Eto, gotovo su isti datumi pola stoljeća poslije, sad se u Beču igra 21. listopada, a uzvrat u Zagrebu je 4. studenoga.

I ovoga puta remi Rapidu, zapravo, ne igra ništa. Svjestan je toga i trener Dietmar Kühbauer, koji je odmah na startu obraćanja medijima kazao:

- Sve je jednostavno, ako iščitamo ljestvicu skupinu, jasno je da moramo osvojiti tri boda želimo li ostati u utrci - kazao je Rapidov trener.

Nije se želio vraćati na ono što je bilo proteklog vikenda, kad je najtrofejniji austrijski klub remizirao u Klagenfurtu iako je 70 minuta igrao s igračem više.

- Niti ne sjećam se više što je bilo za vikend, okrećem se ovoj utakmici.

Puno je Kühbauer komplimentirao hrvatskom prvaku.

- Dinamo je jak klub, tehnički odličan, s dobrim balansom starijih i mlađih igrača. Ima dovoljno igrača da može rotirati momčad u nacionalnom prvenstvu. A najbolje igrače uvijek koristi u Europskoj ligi. Svjestan sam da je pred nama težak posao. Ali, ako smo autsajderi, ne znači da nemamo ni promila šanse. Nijedna utakmica nikad nije bila riješena prije prvog sučevog zvižduka. Čak i ako znamo da je u Eruopi za pobjedu potrebno odigrati još bolje nego u domaćoj ligi, učinit ćemo sve da u ovoj utakmici uzmemo tri boda.

Onda je održao i svojevrsni motivacijski govor.

- Četiri riječi: hrabrost, odlučnost, samouvjerenost i mentalitet. To nam treba. Moram istrčati s namjerom da pobijedimo u ovoj utakmici, a ne samo da je odigramo. Morat ćemo za pobjedu ići preko naših krajnjih granica i vjerujem da smo na to spremni - kazao je Kühbauer.

Inače, Austrijanci tvrde da je za utakmicu prodano oko 23 tisuće ulaznica, da ih nije još puno ostalo, ali da još nije sigurno hoće li na utakmici biti i oni najradikalniji Rapidovi navijači koji su u zadnje vrijeme zbog strogih mjera ulaska na tribine (samo cijepljeni i oni koji su preboljeli COVID) bojkotirali utakmice. Očekuje se, pak, 1600 Dinamovih navijača, plus još oni domaći, ljudi iz Austrije koji će navijati za Dinamo.

- Želimo razveseliti svoje navijače i ostati u borbi za prolazak skupine - zaključio je Kühbauer.

Linker
25. travanj 2024 10:07