DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
LUDNICA U BEČU

BBB-i palili baklje i petarde, izvjesili posebni transparent, evo što se krije iza poruke na njemačkom

Dinamovi su navijači bili glasniji od Rapidovih, navijali su bez prestanka od prve do zadnje minute
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. listopad 2021. 20:17

Već od jutra Dinamovi su navijači pomalo pristizali u Beč, ali nije tu bilo nekog velikog, zajedničkog okupljanja, 'osvajanja' važnih gradskih punktova, drugačiji su običaji od onih kad igra reprezentacija i kad pjesma i skandiranje počinju i nekoliko sati prije dvoboja. Lagana šetnja do Stephansplatza kroz Kärntner Strasse... Ostvarile su se i najave da neće biti incidenata, Dinamovi navijači u prijateljskim su odnosima s onim Rapidovima.

Nekih sat vremena prije utakmice, vidjeli smo oko stadiona grupe Dinamovih fanova kako se lagano 'zagrijavaju' za utakmicu, neki su ispijali pivo zajedno s domaćinima.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

A na samom stadionu, dojam je, Dinamovi su navijači bili glasniji od Rapidovih, zapravo, navijali su bez prestanka od prve do zadnje minute, dok su 'Zeleni' znali i utihnuti kad im razvoj situacije na terenu nije odgovarao. A koliko je bilo Dinamovih navijača na Weststadionu vidjelo se, odnosno čulo, kad je iz dijela gdje su bili BBB-ovci zaorilo 'Dinamo', a ostali su uzvratili sa: 'Zagreb'. Bilo je 'dinamovaca' na svim tribinama.

Zapalili su i nekoliko baklji, čula se i poneka petarda, što se, pak, ostatku stadiona nije svidjelo,, reagirao je zvižducima. Ne znamo jesu li, na kraju, domaći ultrasi bojkotirali utakmicu zbog COVID mjera, činjenica je da je njihova tribina bila puna. BBB su, iz solidarnosti prema njima, izvjesili transparent 'Gegen 2G im Stadion'. Taj '2G' je to pravilo da na tribine mogu samo cijepljeni i oni koji su preboljeli COVID, ne i testirani.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

No, najemotivniji dio bio je onaj prije početka susreta. Šteta je što tribine nisu bile još popunjene pa je izostao puni efekt, ali kad se na velikom ekranu pojavila fotografija Cice Kranjčara, poslovično nasmijanoga, a službeni spiker kazao nekoliko rečenica o legendi Dinama i Rapida stadionom se prolomio pljesak. Zajednički, sa svih tribina!

Na kraju utakmice, kuriozitet. Otišli su igrači Dinama pozdraviti navijače - čak su se morali i vratiti na “bis” - koji su još neko vrijeme skandirali iz sveg glasa, kao da je Dinamo osvojio Ligu prvaka!

Linker
18. travanj 2024 12:13