DAMIR KRAJAC/CROPIX
IZGUBLJENI MODRI

‘Bio je to čudan potez, pa taj čovjek je s padobranom pao u prvih 11 Dinama, on je van forme...‘

Po meni jedna od najlošijih utakmica Dinama unazad o-ho-ho.. - rekao je Samir Toplak
Piše: Tomislav Juranović/JLObjavljeno: 21. listopad 2021. 22:25

U susretu 3. kola H skupine Europske lige Dinamo je na gostovanju u Beču pred 22.300 gledatelja izgubio od Rapida sa 1-2 upisavši drugi poraz u skupini.

Nakon što je natjecanje u skupini otvorio domaćim porazom od West Hama (0-2), a potom u drugom kolu pružio sjajnu predstavu ostvarivši uvjerljivu pobjedu protiv Genka (3-0), Dinamo je na gostovanju u Beču ponovo razočarao upisavši poraz kojim je ugrozio borbu za jednu pd prve dvije pozicije. Dinamo je ovim porazom zakomplicirao situaciju, a Rapid je nakon dva poraza opet u igri za europsko proljeće.

- Gojak je s padobranom pao unutra, nema kontinuitet, nema formu.., recimo, mali Baturina je igrao otpočetka par utakmica u HNL-u, a sad je unutra upao - Gojak. Nismo obojica unutra, ali radi se doista o čudnom potezu - komentirao je Dinamo Samir Toplak, pa nastavio:

- Po meni jedna od najlošijih utakmica Dinama unazad o-ho-ho.., morao bih dobro zagrepsti da bih našao nešto toliko loše. Pristup je bio krivi. U sedam minuta su dali čistih sedam lopti suparniku u noge. U 15 minuta Rapid je imao tri zicera i 1-0. Rapid ih je iznenadio agresijom, bili su na lopti, bio ih je pun teren. Dinamo je, realno, slučajno zabio, promijenio sustav, ali u ovoj utakmici sustav nije bio problem. Problem je bio pristup, baš svih igrača. I dobro kažeš, iako su govorili da su naučili lekciju, a utakmice protiv Šerifa i Rijeke bile su takve, Dinamo to nije učinio.

image
TEO KAMOV/CROPIX Cropix

Toplak ističe kako Modrima ove sezone nedostaje kontinuitet.

- Sad je najvažnije je da tu prvu sljedeću utakmicu pripreme, izvuku pouke, da puste West Ham, da puste Genk, da ovo izanaliziraju i riješe Rapid u uzvratu jer su to apsolutno kadri. Ovom Dinamu, ako ga uspoređujem s onim lanjskim, nedostaje kontinuitet; lanjskog je Dinama bilo teško pobijediti, a ovaj na mahove igra dobro, a potom loše i nedorečeno. To su stvari koje se moraju riješiti da nastavak ove sezone bude prosperitetniji...

Linker
20. travanj 2024 03:21