ALEXANDER VILF Sputnik Via Afp
Reprezentativac ‘skenira‘

‘Dinamo će morati pokazati mnogo, mnogo više nego do sada ako želi napraviti pothvat protiv Tottenhama‘

"Modri definitivno imaju kvalitetu, ali za Spurse će trebati puno više", otkriva Dario Vizinger
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. veljača 2021. 15:44

Mladi hrvatski reprezentativac Dario Vizinger neće po dobrom pamtiti Tottenham, Dinamovog suparnika u osmini finala Europske lige. Njegov Wolfsberger, inače suparnik Modrih u skupini, teško je nastradao od Mourinhovog društva. Ukupno s 1:8! Prvo su u Budimpešti Austrijanci poraženi s 1:4, a onda u četvrtak u Londonu s 0:4. Dario je u obje utakmice participirao po 45 minuta...

Bili su predobri

- Znali smo i prije utakmica sa Spursima da su jako dobri, te da će nam biti teško, da je Mourinhova momčad veliki favorit. Njihova kvaliteta je stvarno impresivna. Pa sve se može vidjeti i po imenima igrača koji igraju u londonskoj momčadi. U obje utakmice vidjela se razlika u kvaliteti i jednostavno nismo se s njima mogli nositi ravnopravno. No, nama je bio cilj samo što bolje odigrati te dvije utakmice s njima. Shvatili smo da nemamo previše šansi protiv jednog tako snažnog nogometnog društva. Naravno, negdje smo se nadali da bismo mogli napraviti čudo, nogomet ponekad zna kreirati senzacionalne rezultate. Pokušali smo igrati najbolje što znamo, ali nije bilo dovoljno, Tottenham je jednostavno bio predobar za nas, sve što smo pokušavali, nije bilo dovoljno. Dali smo sve od sebe, ali razlika u kvaliteti je bila prevelika - kazao nam je Vizinger.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix


Prvu utakmicu su igrali u Budimpešti, gdje bi mogao igrati i Dinamo protiv Spursa. Je li im to predstavljalo neki problem?
- Austrija ima zatvorene granice za sve koji odlaze s Otoka. Ne, što smo igrali u Budimpešti nije nam predstavljao nikakav hendikep, jer ionako se igra bez gledatelja, pa vam je svejedno gdje igrate. Konačno, mi smo svoje europske utakmice ionako igrali u Klagenfurtu, tako da smo naučili igrati van svog travnjaka. Nije utakmicu odlučilo mjesto igranja, već jednostavno veća kvaliteta Spursa.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Zaista ekstra klasa

S obzirom da je Wolfsberger u skupini igrao dva puta s Modrima, pa je imao priliku upoznati Mamićevu momčad, a sad eto i Mourinhovu, pitali smo ga ima li Dinamo šanse protiv Tottenhama?
- Protiv Tottenhama Dinamo će morati sigurno odigrati svoje dvije najbolje europske utakmice ove sezone ako želi napraviti podvig i ostati u natjecanju. Dinamo definitivno ima kvalitetu, pokazao je to u skupini kad nije izgubio niti jednu utakmicu, a isto to je pokazao i protiv jakog Krasnodara. Ali za Spurse će im trebati mnogo, mnogo više, Mourinhova momčad je zaista Top, ekstra klasa. Držim da zagrebački klub može pružiti dobar otpor Spursima, a sad je naravno pitanje hoće li to biti dovoljno. Tottenham je favorit u dvije utakmice, ali, kažem, Dinamo je pokazao da svakome može stati na žulj. Očekujem zanimljive utakmice.

Linker
19. travanj 2024 01:40