RONALD GORSIC/CROPIX
BRUTALNI MODRI

Dinamo još samo jedan korak dijeli od čuda! Ovako nešto nije uspjelo ni jednom klubu u povijesti nogometa

Iako su osigurali prolaz, Modri će u posljednjem kolu protiv CSKA i te kako imati veliki motiv
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. prosinac 2020. 21:17

Dinamo je u petom kolu Europske lige stigao do velike pobjede protiv Feyenoorda u gostima (2:0) i tako u posljednje tri sezone osigurao još jedno europsko proljeće. Nakon što je to prije dvije godine pošlo za rukom Nenadu Bjelici, sada je isto ponovio i Zoran Mamić i to na zaista impresivan način.

Naime, uoči posljednjeg kola i sudara s moskovskim CSKA na Maksimiru, Mamićevi junaci još su uvijek bez primljenog pogotka u grupnoj fazi Europske lige. Uspiju li kapetan Arijan Ademi i društvo sačuvati mrežu i u posljednjoj utakmici, postat će tako jedini sastav u povijesti kojem je to pošlo za rukom bilo da je riječ o Ligi prvaka ili o Europskoj ligi.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Do sudara s Feyenoordom u istoj su situaciji bila samo još dva kluba, 2009. godine, nisu primile pogodak u početna četiri kola. Napravio je to Bayer Leverkusen 2012. i Manchester United prošle godine.

I Apotekari i Crveni vragovi na kraju su imali dva primljena pogotka, Nijemcima je dva gola zabio Metalist Harkiv, a Englezima oba Astana. Vidjet ćemo može li Dinamo nadmašiti ova dva ugledna europska kluba.

Linker
20. travanj 2024 23:52