RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
SLAVLJE ENGLEZA

Dinamo zakazao, Boysi oduševili! Pogledajte veliki gaf modrog tragičara i gol kroz noge

Nogometaši West Hama pobijedili su Dinamo na Maksimiru s 2:0 u 1. kolu skupine H Europske lige
Piše: SN, HinaObjavljeno: 16. rujan 2021. 20:36

DINAMO - WEST HAM 0:2 (Antonio 21', Rice 50')

DINAMO: Livaković - Šutalo, Lauritsen, Theophile (od 46. Jurić)- Ristovski (od 63. Moharrami), Mišić (od 75. Tolić), Franjić, Oršić (od 82. Menalo) - Ademi, Ivanušec (od 82. Gojak) - Petković

Trener: Damir Krznar.

WEST HAM: Fabianski - Fredericks, Zouma, Diop, Cresswell- Rice (od 82. Noble) Souček- Vlašić (od 69. Bowen), Lanzini (od 52. Benrahma), Fornals (od 82. Masuaku)- Antonio (od 82. Jarmolenko).

Trener: David Moyes.

Zagreb. Stadion Maksimir. Gledatelja 12344


Gosti su potpuno zasluženo stigli do tri boda, a golove su nakon poklona obrane "Modrih" zabili Michail Antonio (21) i Declan Rice (50).

Trostruki osvajač engleskoga FA Cupa, popularni "Čekićari", prošle su natjecateljske godine zauzeli šesto mjesto s 21 bodom manje od prvaka Manchester Cityja i tri više od susjeda na ljestvici, Dinamova lanjskog "znanca" Tottenhama.

U novu su sezonu krenuli s pobjedom u gostima protiv još jednoga, ali starog "znanca" plavih, Newcastle Uniteda, sa 4-2 nakon čega su još uvjerljivije porazili Leicester City sa 4-1. Uslijedili su remiji kod kuće protiv Crystal Palacea 2-2 i u gostima kod Southamptona 0-0, a sada je i pobjeda protiv Dinama.

image
Dinamo protiv West Hama
SOFASCORE Sofascore
Statistika: Sofascore

U drugom susretu iz ove skupine Genk je u Beču pobijedio Rapid sa 1-0, a pobjedu gostima donio je Paul Onuachu u sudačkoj nadoknadi. Nigerijski napadač je zabio gol i u 68. minuti, no poništen je nakon asistencije VAR-a zbog zaleđa.

Drugo kolo je na rasporedu 30. rujna, Dinamo gostuje u Belgiji kod Genka, dok će West Ham ugostiti Rapid.

Damir Krznar je poslao na teren sastav bez većih iznenađenja. Dominik Livaković je bio ponovo na golu, a nakon 20. srpnja u prvih 11 je bio i kapetan Arijan Ademi. Napadački duo činili su Bruno Petković i Mislav Oršić.

S druge strane David Moyes je promijenio pet igrača u odnosu na premierligašku utakmicu prethodnog vikenda, Kao kapetan West Ham je predvodio engleski reprezentativac Declan Rice, prvi puta od prve minute zaigrao je Nikola Vlašić, a u vrhu napada je zaigrao najbolji strijelac londonskog kluba Michail Antonio.

Gosti su daleko bolje i konkretnije ušli u susret. Od prve minute su pritisnuli "Modre" koji nisu mogli iznijeti loptu sa svoje polovine. I kada se već činilo da je Dinamo došao do "daha", hrvatski prvak je u 21. minuti jeftino primio gol. Francuz Theophile-Catherine je s lijeve strane vraćao loptu Dominiku Livakoviću, ali prekratko. Michail Antonio je bio brži, presjekao je loptu i poslao ju u praznu mrežu.

Gol Antonija pogledajte OVDJE

Samo tri minute kasnije gosti su imali još jednu sjajnu priliku. Antonio je gurnuo loptu za Fredericksa koji je projurio po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i pucao, no Livaković je sjajno reagirao.

U 40. minuti opasno je zaprijetio i Nikola Vlašić, no njegov je udarac Dinamova obrana uspjela blokirati. Bivši igrač Hajduka je opasno pucao i u 44. minuti, ali pored gola.

Dinamo je u prvih 45 minuta bio slab, gotovo očajan. Praktički bez udarca na suparničko gol izuzev pokušaja Oršića iz slobodnjaka koji je završio preko gola. 'Modri' su mogli biti zadovoljni što gube samo 1-0.

U poluvremenu je Krznar u svlačionici ostavio Theophila Catherinea, a u igru je ušao napadač Deni Jurić. Dinamo je odmah krenuo življe i u 47. minuti vidjeli smo prvu pravu akciju. Petković je dobio loptu na rubu kaznenog prostora i pucao je, ali malo pokraj gola.

Gol Ricea pogledajte OVDJE.

Nažalost, samo tri minute kasnije gosti su zabili i drugi gol i to ponovo nakon "domaćeg poklona". Šutalo je pogešno dodao, lopta je došla do Ricea, koji je pobjegao Petkoviću i zabio kroz noge Livakoviću za 2-0.

Vrlo blizu smanjenju zaostatka Dinamo je bio u 59. minuti nakon što je Ivanušec lukavo pucao sa šest metara iskosa, no lopta je otišla malo pokraj gola.

Krznar je u završnici pokušao nešto promijeniti izmjenama, ušli su Tolić, Gojak i Menalo, a izašli Mišić, Ivanušec i Oršić, no više nije bilo promjene rezultata.

Za West Ham je do 69. minute igrao hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić koji je u londonski klub stigao ovoga ljeta iz moskovskog CSKA.


PRIJENOS UŽIVO

90+3' - Završila je utakmica, West Ham je pobijedio Dinamo s 2:0, a oba su gola Čekićari zabili nakon pogrešaka Modrih. Kod pvog je gola pogrešno dodao Theophile, a kod drugog Šutalo.

90' - Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

87' - Lijepa prilika Dinama koji je zaprijetio po desnoj strani. Ubacio je Tolić, u sredini je bio Jurić, ali Fabianski je na kraju uhvatio loptu.

84' - Menalo i Gojak ulaze u igri umjesto Oršića i Ivanušeca.

82' - Utakmica je ušla u posljednjih deset minuta plus nadoknada. Dinamo pokušava, ali gosti se sjajno brane i Modri ne nalaze pukotine u njihovim redovima.

73' - Pokušaj Fornalsa nakon lijepe kombinacije West Hama i obrana Livakovića.

69' - Iz igre je sada izašao Nikola Vlašić uz pokoji zvižduk s tribina, zamijenio ga je Bowen.

68' - West Ham u dosadašnjem dijelu susreta ima 3 udarca na gol iz kojih je postigao dva gola. Dinamo je oak i dalje bez udarca u okvir, dakle Fabianski je bez intervencije.

67' - Izgubljena lopta Dinama nakon pogreške Mišića, a odmah potom i žuti karton.

65' - West Ham pokušava smiriti igru, dok Dinamo presingom nastoji u ranoj fazi vratiti posjed lopte.

60' - Drugi pokušaj Dinama u dvije minute, sada je opalio Mišić dalekometno, ali neprecizno.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

59' - Najbolja prilika Dinama u dosadašnjem dijelu susreta. Proigrao je Ivanušeca Petković, ovaj se lijepo oslobodio čuvara ušao u šesnaesterac i pucao prizemno, ali lopta odlazi tik pokraj vratnice.

56' - Prava je šteta da je Dinamo primio drugi gol u trenucima kada je počeo igrati puno bolje i prijetiti vratima West Hama.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

50' - GOL! Nova pogreška Dinama i gol West Hama. Zabio je Rice. Pobjegao je Petkoviću koji ga nije mogao ispratiti i zabio kroz noge Livakoviću. Prethodno je Šutalo pogriješio u predaji lopte prema Petkoviću. Riceu je ovo 6. gol u karijeri u malo manje od 200 nastupa za West Ham. Nakon gola išao ga je proslaviti pred BBB-ima, na što je reagirao kapetan Ademi i usmjerio ga prema centru.

Gol Ricea pogledajte OVDJE.

47' - Dinamo je dobro otvorio drugo poluvrijeme, odmah na početku zaprijetio je Petković i podigao na noge 12.344 gledatelja koliko ih je večeras na Maksimiru.

46' - Izmjena u redovima Dinama. U svlačionici je ostao tragičar Theophile, a ušao je Jurić.

45+1' - Nakon pokušaja Oršića čiji udarac završava u bloku, igrači odlaze na odmor. West Ham zasluženo vodi s 1:0 nakon velikog gafa Theophilea Catherinea. West Ham je u prvih 45 minuta imao 62% loptu u svom posjedu i sedam udaraca spram Dinamova četiri. Valja reći da Dinamo zasad nema udarca u okvir West Hamovog gola.

image
SIMON DAEL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Simon Dael/Shutterstock Editorial/Profimedia

45+1' - Jedan od najboljih napada Dinama na utakmici. Pokušaj je Ademi volejem iz okreta, ali je blokiran. Na odbijanac je naletio Theophile Catherine koji puca, ali lopta odlazi visoko preko gola.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

41' - Nova gužva u kaznenom prostoru Dinama. Na kraju je pucao Vlašić, ali je srećom njegov udarac blokiran inače bi Livaković bio na velikim iskušenjima.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

37' - Utakmica ulazi u samu završnicu prvog poluvremena, a Dinamo ne pronalazi načina kako organizirati suvisli i opasan napad po suparnička vrata. Damir Krznar morat će očito u nastavku utakmice napraviti neke promjene ako želi do pozitivnog rezultata.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

32' - Prvi žuti karton na utakmici, opomenut je Lanzini nakon prekršaja nad Petkovićem.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

31' - West Hamovi igrači u prvih pola sata igre sjajno stoje na travnjaku i dominiraju, iako do gafa Theophilea nisu imali pravu priliku.

27' - Dinamo sada pokušava preko lijeve strane i Petkovića, ali faulirao ga je Vlašić. I dalje čekamo na prvi pravi napad Modrih u ovoj utakmici.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

21' - GOL! West Ham vodi 1:0 nakon ogromne pogreške Theophilea koji je dodavao loptu Livakoviću. Antonio je presjekao loptu i poslao ju u praznu mrežu. Kakva šteta i jeftino primljeni gol.

Gol Antonija pogledajte OVDJE

20' - U dosadašnjem dijelu susreta Dinamo nije zapucao prema West Hamovim vratima.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

14' - Novi pokušaj West Hama, ovoga puta dalekometno od Cresswella, ali nema opasnosti za Livakovića.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

10' - Dinamo je sada malo smanjio zaostatak u posjedu lopte pa sada on iznosi 30-70% u korist 'Čekićara'.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

8' - Dinamo sada malo dolazi do daha i kombinira na sredini, ali Modri se moraju čuvati ubojitih kontri Čekićara koji u dosadašnjem dijelu engleskog prvenstva imaju dvije pobjede i dva remija.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

5' - U nepunih prvih pet minuta susreta West Ham ima čak 94% posjeda lopte.

3' - Prvi udarac na gol, tukao je Lanzini, ali lopta odlazi visoko preko vratiju.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

1' - Prvi napad West Hama i prvi korner, ali pravovremen je bio Livaković. Kažimo da su igrači West Hama uoči početnog zvižduka kleknuli u znak podrške 'Black lives matter', na što su se čuli zvižduci glasniji od onih upoćenih ranije Vlašiću uoči utakmice.

1' - Počela je utakmica na Maksimiru.

18.30 - Sve je spremno za početak susreta u Maksimiru. Igrači su odradili zagrijavanje, a valja reći da su Dinamovi navijači zvižducima 'počastili' Nikolu Vlašića.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

17.30 - Poznati su sastavi za okršaj Dinama i West Hama. Damir Krznar se odlučio za sastav kakav su ranije najavljivale Sportske novosti. U obrani će zaigrati trojac Šutalo, Lauritsen, Theophile, dok je kapetan Ademi povratnik među udarnih 11.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Linker
20. travanj 2024 08:46