Lovro vjeruje da ništa još nije izgubljeno
 BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
NIŠTA NIJE GOTOVO

Dinamov dragulj otvoreno nakon poraza od Villarreala: ‘Bez ikakvog laganja, to je bio veliki problem...‘

Dinamova desetka i mladi hrvatski reprezentativac nudi optimizam pred uzvrat
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. travanj 2021. 08:08

Nema tuge niti razočaranja u Maksimiru. Jasno, nikome nije drago što je Žuta podmornica u Španjolsku otplovila s prednošću od jednog pogotka, ali vjeruje se da se ista može potopiti u uzvratu.

- Držim da smo mogli bolje proći u prvoj utakmici s Villarrealom. Ali, isto tako, mislim da i dalje imamo rezultat s kojim možemo planirati prolazak u polufinale. Definitivno, i dalje smo u igri za prolazak. Moje mišljenje, a to nije demagogija, jest da smo pokazali da se možemo nositi s njima, te da ih u uzvratu možemo pobijediti - kaže nam u početku Majer.

Pitamo ga u čemu vidi šansu u uzvratu, kako bi Dinamo trebao igrati da napravi novo europsko čudo?
- Moramo ih probati više napasti. Nadam se da ćemo u uzvratu imati pravu špicu. Bez laganja, nedostajala nam je u četvrtak prava špica. Nedostajali su nam Petković i Gavranović. Niti jednoj momčadi na svijetu ne bi bilo lako igrati bez klasičnih špic-igrača. No, bez obzira na to, držim da smo odigrali jednu dobru i čvrstu utakmicu. Da nije bilo tog jedanaesterca, vjerujem da bi se pričala drukčija priča.

Dobro, taj jedanaesterac... Dosta je kontroverzi zbog njega. Ne mislimo da trebate tražiti alibi, ali je li po vama bio jedanaesterac za Villarreal?
- Vjerujte, ne znam uopće kako bih to komentirao... Iskreno, u tom trenutku nisam dobro vidio, a kasnije nisam gledao snimku, tako da ne mogu decidirano tvrditi je li bio ili ne. Ako je lopta Theophilea pogodila u ruku, onda je vjerojatno bio jedanaesterac. No, ja zaista više ne znam kad je jedanaesterac kod igranja rukom, a kad nije! Ma, nitko to više ne zna... Je li ruka blizu tijela, je li se povećao obujam tijela... Sve je to skroz nedefinirano. Zato mi je nezgodno odgovoriti za ovu situaciju jer, iskreno, ne znam. Ali, ispalo je tako, što da se radi...

Priča nam kako se Dinamo morao otvoriti kad je primio taj pogodak iz jedanaesterca.
- Oni su imali to vodstvo, to im je odgovaralo, osjećali su se lagodno s tim vodstvom. Samo su čekali da se otvorimo. Villarreal je jako kvalitetna momčad, iznimno su snažni na lopti, u zadnjih pola sata su nas obično izigrali kad smo mi pokušavali nešto napraviti.

Nakon utakmice je trener Damir Krznar kazao da se izgubila kohezija obrane, te da se uglavnom individualno, a ne momčadski, kretalo u napad, da je to bio problem...
- Da, bio je problem jer smo radili upravo ono što je Villarreal htio. Ali, kad imaš negativan rezultat, kad gubiš 0:1, imaš osjećaj da ih trebaš stisnuti, oduzeti neku loptu, krenuti u napad. Villarreal živi za takvo razmišljanje suparnika jer su zaista prekvalitetni kad imaju loptu u posjedu. Definitivno, u tom segmentu smo zadnjih pola sata trebali to bolje odraditi. No, držim da je ukupno bilo dosta solidno s naše strane, bez obzira na poraz.

Stekao se dojam da ste protiv Tottenhama u Maksimiru bili mnogo agresivniji nego protiv Villarreala. U četvrtak je Dinamo napravio malo prekršaja, nije bilo one žestine kao protiv Engleza. Zašto?
- Vidiite, Tottenham i Villarreal su različite momčadi. Mi nismo mogli protiv Španjolaca raditi previše prekršaja jer većina njihovih igrača igra s jednim ili dva dodira. Ne dozvoljavaju vam da uopće stignete blizu njih, praktički vam ne dozvole da napravite prekršaj. To je njihova kvaliteta. Kad gledate sa strane, imate osjećaj da nismo bili adekvatno agresivni. Nije bio problem naš manjak agresije, nego njihova igra koja zapravo uništava agresiju protivnika. Nisu nimalo slični Tottenhamu.

image
RONALD GORSIC /CROPIX Cropix

Dakle, Dinamu više odgovara onaj engleski stil igre, manje španjolski?
- Ha, lako je sad pričati. Nešto slično je bilo protiv Porugala na utakmici Europskog prvenstva U-21 reprezentacija. Oni igraju slično kao Villarreal, s malim brojem dodira, sigurno da su nam manje odgovarali nego Englezi. No, nema veze sve to što sad pričamo, ja vjerujem u nas i mislim da ovu prednost Villarreala možemo nadoknaditi u uzvratu te proći dalje... Inače, ja sam doživio Villarreal kao momčad koja svakoga trenutka zna što radi, imaju svoje šablone kojih se drže. Svi njihovi igrači su tehnički jaki na lopti. To im je najveća prednost. Zbog toga imaju takve rezultate, zbog toga tako dobro igraju. Baš su - momčad! Tottenham ima individualno bolje pojedince, ali oni su bolji kao momčad, baš impresionira da uvijek znaju kako pronaći rješenje. Bolje su uigrani od Spursa, u svojoj šabloni su jako uspješni.

Ipak, veli da je za vrijeme utakmice osjećao da se može sa Žutom podmornicom.
- Cijelu utakmicu imao sam osjećaj da se možemo ravnopravno nositi s njima, da možemo stvarati prilike, uostalom, imali smo ih. Nisu oni neprolazni.

Kako je od zadovoljan sa svojom igrom?
- Ne mogu kazati da sam nezadovoljan. Čak sam više zadovoljan. Mislim da imam još prostora za bolju igru u uzvratu. Jasno, kad izgubiš utakmicu, ne gledaš previše svoju igru. Prilagođavao sam se momčadi, igrao sam za momčad. Ma, teško je meni komentirati svoju igru, neka to učine drugi.

Za kraj, Majer je kazao...
- U uzvratu se moramo pronaći, skupiti, dati sve od sebe. Nije još ništa gotovo, u Villarreal idemo po polufinale Europske lige!

Linker
18. travanj 2024 18:49