Zvezda je prolaz skupine osigurala remijem protiv Hoffenheima u Beogradu
 ANDREJ ISAKOVIC/AFP
ODLUKA 14. PROSINCA

Dinamu u ždrijebu prijeti Zvezda! Potencijalni suparnici su i Tottenham, Milan, Leicester, Red Bull...

Prva utakmica šesnaestine finala Europske lige igra se 18. veljače, uzvrati su tjedan dana kasnije
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. prosinac 2020. 07:51

Dinamo je prvi u skupini, to zadnja utakmica protiv CSKA-a više ne može promijeniti. Ždrijeb šesnaestine finala Europske lige bit će 14. prosinca, prva utakmica igra se 18., a uzvrat 25. veljače.

S obzirom na na to da je pobjednik skupine, Dinamo će u ždrijebu biti nositelj, a potencijalni suparnici su drugoplasirani iz skupina Europske lige te četiri slabija trećeplasirana iz skupina Lige prvaka. Ono što se zasad zna, drugo mjesto u skupini Europske lige osigurala je Crvena zvezda, eto, opet će se idućih desetak pričati o potencijalnom susretu hrvatskog i srbijanskog prvaka, a ako ih ždrijeb spoji, onda i dulje.

Ali, dok bi to bio medijski i navijački atraktivan dvoboj, prijete Dinamu i pravi europski velikani. Recimo, u zadnjem kolu će o prvom, time i o drugom mjestu, odlučivati Lille i Milan, može drugoplasirani biti i Tottenham, zatim možda i Leicester. Možda nešto slabije zvuče Maccabi Tel Aviv, Sivasspor, Braga, Molde... Još se dosta klubova u zadnjem kolu treba izboriti za to drugo mjesto.

Što se tiče Lige prvaka, jasno je da će među nenositelje upasti trećeplasirani Krasnodar, a mogu se u tom “potu” naći i Red Bull Salzburg, Dynamo Kijev ili Ferencvaros, Olympiacos ili Marseille... Dobra je svakako vijest da će onaj tko bude treći u dvije “skupine smrti”, onoj u kojoj su Real, Šahtar, Mönchengladbach i Inter, te onoj gdje ravnopravno igraju Leipzig, PSG i Manchester United, biti nositelj i neće moći na Dinamo u šesnaestini finala. Ali, o tom potom, to su one slatke brige, maštanja kalkulacije, na koje sad svi igrači, treneri, navijači imaju potpuno pravo.

Linker
25. travanj 2024 20:56