FRIEDEMANN VOGEL
EUROPSKA LIGA

Foto: Sevilla u dramatičnoj završnici srušila Engleze! Šahtar bez problema odradio posao protiv Basela

Nogometaši Seville i Šahtara pridružili su se Manchester Unitedu i Interu u polufinalu Europske lige
Piše: HinaObjavljeno: 11. kolovoz 2020. 20:04

Nogometaši Seville plasirali su se u polufinale Europske lige zahvaljujući dramatičnoj 1-0 (0-0) pobjedi protiv Wolverhampton Wanderersa u četvrtfinalnom dvoboju igranom u Duisburgu u utorak.

Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Lucas Ocampos u 88. minuti kada je glavom sa 10-ak metara proslijedio centaršut Banege u sam donji desni kut nemoćnog Riija Patricija na golu Wolverhamptona.

Sevilla je imala terensku nadmoć tijekom čitavog susreta, ali nije izradila niti jednu izglednu priliku za postizanje pogotka, a onda je do gola stigla na neočekivani način, u skok-igri u kojoj su do tada igrači engleskog sastava bili očekivano dominantni.

S druge strane, Wolverhampton se orijentirao na rijetke protunapade, a najveću priliku imao je u samom otvaranju utakmice kada Raul Jimenez u 13. minuti nije iskoristio kazneni udarac. Njegov slabašan udarac zaustavio je vratar Seville Bounou. Prethodno je snažnog Traorea u svom kaznenom prostoru srušio Diego Carlos.

Sevilla je tako ostala u prilici osvojiti svoj već šesti naslov u ovom natjecanju u kojem je trijumfirala 2006., 2007., 2014., 2015. i 2016. godine.

Sljedeći suparnik Seville bit će još jedan engleski sastav, Manchester United s kojim će odmjeriti snage 16. kolovoza u Koelnu.

Šahtar lagano protiv Basela

Nogometaši Šahtara iz Donecka plasirali su se u polufinale Europske lige uvjerljivom 4-1 (2-0) pobjedom protiv Basela u četvrtfinalnom dvoboju igranom u utorak u Gelsenkirchenu.

Ukrajinski je prvak do pobjede stigao zahvaljujući svojoj brojnoj brazilskoj koloniji, prvi pogodak postigao je Junior Moraes u 2. minuti, drugi Taison u 22., treći Alan Patrick u 75. iz kaznenog udarca, a četvrti Dodo u 88. minuti. Počasni gol za Basel postigao je Van Wolfswinkel u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Tijek utakmice usmjeren je na samom početku kada je udarac iz kuta Marlosa u 2. minuti glavom na petercu dočekao Junior Moraes te pogodio mrežu iza neodlučnog Nikolića.

Pitaje pobjednika praktički je bilo riješeno u 22. minuti kada je Šahtar izveo brzi protunapad, Marlos je povratnom loptom pronašao Taisona na 20-ak metara od vratar Šahtara, a udarac Šahtarova veznjaka je na putu prema golu pogodio Freija, promijenio smjer i prevario Nikolića.

Na 3-0 povisio je Alan Patrick precizno izvevši kazneni udarac nakon što je slalom Taisona kroz obranu Basela prekršajem zaustavio Marchand, da bi 4-0 postavio Dodo u protunapadu u 88. minuti nakon proigravanja Tetea.

U sudačkoj nadoknadi susreta Van Wolfswinkel je iskoristio opuštenost u obrani Šahtara te neometan s dva metra pogodio praznu mrežu.

Šahtar će u polufinalu 17. kolovoza u Duesseldorfu igrati protiv milanskog Intera koji je u ponedjeljak nadvisio Bayer iz Leverkusena sa 2-1.

------------------------------------------------------------------

WOLVERHAMPTON WANDERERS - SEVILLA 0-1

STRIJELAC: 0-1 Ocampos (88)

WOLVERHAMPTON Rui Patricio - Boly, Coady, Saiss - Ruben Neves; Doherty, Dendoncker, Moutinho (Pedro Neto, 71), Ruben Vinagre - Jimenez, Traore (Diogo Jota, 79)

SEVILLA: Bounou - Navas, Kounde, Diego Carlos, Reguilon - Banega, Fernando, Joan Jordan (Vazquez, 85) - Suso (Munir, 89), En-Nesyri (De Jong, 85), Ocampos

------------------------------------------------------------------

ŠAHTAR - BASEL 4-1

STRIJELCI: 1-0 Junior Moraes (2), 2-0 Taison (22), 3-0 Alan Patrick (75-11m), 4-0 Dodo (88), 4-1 Van Wolfswinkel (90+1)

ŠAHTAR: Pjatov - Dodo, Krivcov, Bondar, Matvijenko - Marcos Antonio, Stepanenko; Marlos (Solomon, 72), Alan Patrick (Kovalenko, 78), Taison - Junior Moraes

BASEL: Nikolić - Widmer, Van der Werff (Ramires, 73), Alderete, Petretta - Xhaka (Marchand, 60); Stocker (Van Wolfswinkel, 73), Campo, Frei, Pululu - Arthur Cabral (Ademi, 73)

------------------------------------------------------------------

REZULTATI ČETVRTFINALA:

Ponedjeljak, 10. kolovoza:
Inter - Bayer 2-1 (Baretta 15, Lukaku 21 / Havertz 24)
Manchester United - FC Koepnhagen 1-0 (Fernandes 95-11m)
Utorak, 11. kolovoza:
Sevilla - Wolverhampton Wanderers 1-0 (Ocampos 88)
Šahtar - Basel 4-1 (Junior Moraes 2, Taison 22, Alan Pstrick 75-11m, Dodo 88 / Van Wolfswinkel 90+1)

Parovi polufinala:
16. kolovoza Koeln: Manchester United - Sevilla
17. kolovoza Duesseldorf: Inter - Šahtar

Linker
19. travanj 2024 18:39